Sporturi

Cine e Elise Mertens. Născută prematur la 7 luni, sora ei geamănă a murit: “Am luptat pentru viață!”

16.02.2019 | 13:25
Cine e Elise Mertens, adversara Simonei Halep din finala de la Doha

Simona Halep se duelează cu Elise Mertens în f inala turneului WTA de la Doha, iar FANATIK vă prezintă cine sportiva din Belgia care va încerca să îi pună probleme sportivei noastre.

Elise Mertens a trebuit să lupte încă de mică pentru a rămâne în viață, toate acestea după ce mama ei, Liliane Mertens, a născut-o prematur. Sora geamănă a sportivei din Belgia a murit în timpul sarcinii.

Elise Mertens, poveste emoționantă de viață. Cine e adversara Simonei Halep din finala de la Doha

Trebuia să nasc gemeni, dar, în timpul sarcinii, celălalt copil a murit. S-a născut Elise, eram însărcinată de nici şapte luni, aşa că s-a născut cu mai mult de două luni înainte, dar a fost o luptătoare de la început, a povestit mama lui Elise, Liliane Mertens, conform Digisport.

“A trebuit să lupt ca să rămân în viață. Cred că trebuie să faci acest lucru și în meciuri și am în mine acest instinct, de a lupta. Tatăl meu are același caracter ca și mine, m-a ajutat mult din punct de vedere mental”, a spus numărul 21 WTA, conform sursei citate mai sus.

Elise Mertens: “Sunt o fată simplă dintr-un oraș mic!”

Și Lauren Mertens, sora lui Elise, a vorbit despre ceea ce îi place adversarei Simonei Halep să facă în timpul liber. “Îi plac momentele petrecute cu familia ei, alături de câinii ei,lucrurile simple o fac fericită“. Elise Mertens s-a descris: “Sunt o fată simplă dintr-un oraș mic”.

Elise Mertens și Lauren, sora ei mai mare

Elise Mertens a fost caracterizată și de fostul lider WTA, Kim Clijsters. “Este foarte disciplinată, o bună ascultătoare, îi place să învețe și vrea să crească.”

Elise Mertens s-a născut pe 17 noiembrie 1995 în Belgia, la Leuven, iar în prezent este stabilită la Hamont Achel. Jucătoarea de tenis în vârstă de 23 de ani ocupă locul 21 în clasamentul WTA la simplu, iar la dublu este pe poziția a 12-a.

  • 3.326.579 de dolari a câștigat Elise Mertens din tenis