ADVERTISEMENT
News

Cine e Fabian Gyula, propunerea UDMR pentru postul de Avocat al Poporului. Pensie impresionantă la numai 49 de ani

Ce pensie impresionantă are candidatul pentru postul de Avocat al Poporului, Fabian Gyula, propunerea UDMR
Autor: Alexandru Năstase | 23.06.2021 | 17:31
Cine e Fabian Gyula, propunerea UDMR pentru postul de Avocat al Poporului. Pensie impresionantă la numai 49 de ani
Fabian Gyula primește lunar o pensie uriașă pentru România, deși are doar 49 de ani. Sursa foto - colaj Fanatik

Concret, candidatul care a primit aviz favorabil de la comisiile juridice ale Parlametului pentru funcţia de Avocat al Poporului, a venit nonșalant în fața colegilor și a explicat că a ieșit la pensie chiar anul trecut. A făcut-o la vârsta de 49 de ani, una pe care nu o consideră deloc mică. Din contră, a transmis acesta, presiunea în magistratură este și ea una pe măsură.

ADVERTISEMENT

Acesta a mai precizat că magistraţii au şi o serie de incompatibilităţi şi restricţii şi că pensia sa este de peste 10.000 lei. A recunoscut în cele din urmă că este o sumă destul de mare raportat la pensia medie.

Ce pensie impresionantă are candidatul pentru postul de Avocat al Poporului!

„Am lucrat 24 de ani fără să ocup funcţii de conducere, abia după acea am avut funcţii de conducere. La un moment dat am stat 15 ani pe acelaşi scaun, practic soluţionând acea ciclicitate de dosare care nu erau simple.

ADVERTISEMENT

Mă ocupam şi de cooperare internaţională. Obişnuiesc să spun o întâmplare din această activitate după care să apreciaţi cât de grea este activitatea de magistrat. Lucram la Parchetul tribunalului când într-o noapte, pe la 4.00, am ajuns acasă şi mă sună pe telefonul fix şeful arestului.

Atât mi-a spus: să ştiţi că cel pe care l-aţi audiat timp de două ore şi jumătate în cursul acestei nopţi, la verificările efectuate de medicul de la arest s-a dovedit a fi purtător de TBC activ. A închis discuţia. Mi-a zis: să aveţi grijă de copilaşii dumneavoastră. Aceasta este activitatea de magistrat”, a mai explicat Fabian Gyula.

ADVERTISEMENT

Chestionat în continuare despre pensie, Fabian Gyula a ținut să mai spună că jurisprudenţa CCR este una „clară în favoarea magistraţilor” în privinţa pensiilor pe care aceștia le primesc.

Ce avere are Fabian Gyula, propunerea UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului

Interesant este că Fabian Gyula nu și-a mai publicat declarația de avere de o perioadă bună. Cu toate acestea, presa locală scria despre el în urmă cu mai mulți ani că este unul dintre cei mai avuți magistrați.

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din Cluj notau că acesta avea în trecut nu mai putin de patru terenuri în oraș. Procurorul mai deținea o casă, construită în 2008, împreună cu soția lui. Acesta avea la acel moment și depozite bancare de peste 70.000 de lei și conducea un autoturism Peugeot 206.

Ca procuror, Fabian Gyula a câștigat destul de bine și a dus acasă și 100.000 de lei pe an într-o perioadă în care valoarea unui euro era mult mai mică. A luat bani serioși și pentru activitatea didactică, acesta fiind și conferențiar al Facultății de Drept din cadrul UBB Cluj.

ADVERTISEMENT

Totodată, Fabian Gyula a încasat bani din activitatea didactică avută și la Universitatea “Sapientia”, dar și din drepturi de autor de la o editură bucureșteană.

Ce a spus Fabian Gyula la audierile din Parlament

De remarcat că la audierea în comisiile juridice ale Parlamentului, Fabian Gyula a spus că a absolvit studii juridice, vreme de 25 de ani a fost procuror şi de 22 de ani este cadru didactic în învăţământul superior.

ADVERTISEMENT

Drept pentru care comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au adoptat, cu majoritate de voturi, aviz favorabil pentru ca acesta să fie numit în funcţia de Avocat al Poporului. Ar putea fi desemnat într-un plen reunit al celor două camere, plen care va avea loc la începutul săptămânii viitoare.

Un detaliu inedit este acela că Fabian Gyula a fost singurul care şi-a depus candidatura pentru funcţia de Avocat al Poporului. Fabian Gyula este lector la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi a fost propus pentru această poziţie de către UDMR. A fost susţinut şi de PNL.

Vă readucem aminte că Avocatul Poporului, Renate Weber a fost revocată în 16 iunie, prin votul Parlamentului. Nu toată lumea a fost mulțumită de această decizie. După ce social democrații au strâmbat din nas, Comisia de la Veneţia a cerut și ea explicaţii preşedinţilor Camerelor, Anca Dragu şi Ludovic Orban. A făcut-o printr-o scrisoare transmisă la o zi de la votul din Parlament pe această temă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!