Fotbal international

Cine e fotbalistul lui Real Madrid care la 16 ani a avut un acord cu Barcelona. Diseară, e anunțat titular în El Clasico

06.02.2019 | 10:20
Cine e fotbalistul lui Real Madrid care la 16 ani a avut un acord cu Barcelona Diseara e anuntat titular in El Clasico

În El Clasico din prima manșă a semifinalei Cupei Regelui, care va avea loc miercuri, 6 februarie, de la ora 22:00 pe Nou Camp și va fi transmis în direct și în exclusivitate în România de Digi Sport 1, va fi pe teren și un jucător de la Real Madrid, care, la 16 ani, a avut un acord cu Barcelona. Jucătorul despre care este vorba este atacantul brazilian Vinicius Junior.

Într-un fel parcă s-a repetat, până la un punct, povestea unui alt mare Junior celebru din țara lui Pele, Neymar Junior, transferat în 2013 de Barcelona, dar care la 14 ani a fost la un pas să devină jucătorul lui Real Madrid, însă acolo a fost clubul FC Santos cel care a preferat să-i dea un sac de bani decât să-l cedeze pe Santiago Bernabeu.

Fotbalistul lui Real Madrid cu acord semnat la 16 ani cu Barcelona este brazilianul Vinicius Junior

La Vinicius Junior lucrurile sunt mai altfel, mai întortocheate, iar finalul cu semnarea contractului cu Real Madrid a fost mai mult opera mișcărilor de șah făcute de agenții jucătorului, care au mers la două capete. Concret, la Cupa Americii pentru naționale U17 din 2017, care a avut loc în luna martie, a fost prezent și reprezentantul catalanilor în Brazilia, Andre Cury, precum și Pep Segura, directorul bazei de fotbal de a clubului barcelonez, misiunea lor fiind de a obține acordul atât al lui Vinicius Junior, cât și al taălui său, pentru gruparea blaugrana.

Neymar a fost un caz invers. A fost la un pas de Real Madrid la 14 ani și a semnat cu Barcelona mai târziu
Neymar a fost un caz invers. A fost la un pas de Real Madrid la 14 ani și a semnat cu Barcelona mai târziu

Pe fir a intrat și Neymar, care la acea vreme se afla încă la Barcelona (avea să lase Nou Camp la sfârșitul verii, pentru a merge la Paris), care l-a îndemnat pe Vinicius să vină lângă el, iar jucătorul declara că el iubește Barcelona, pentru că de fiecare dată când juca pe Playstation el era mereu Barcelona. Deci totul părea ca și aranjat. Următorul pas, care părea a fi și ultimul, a fost făcut de către unul dintre cei doi agenți ai puștiului, Frederico Pena și de tatăl lui Vinicius. Au mers în capitala Catalunyei și au semnat un pre-acord.

Cum a reușit Real Madrid să il ia de sub nas catalanilor

Numai că Frederico Pena s-a vorbit cu partenerul său de la agenția TFM, Wagner Ribeiro, cel care îl adusese pe Robinho la Real Madrid și era cunoscut ca un apropiat al clubului blancos, să îl ofere pe Vinicius și lui Real. Și totul s-a întors, în doar o săptămână, cu 180 de grade. Real s-a mișcat repede, a plătit lui Flamengo, clubul unde era legitimat băiatul, 45 de milioane euro și l-a suflat de sub nas Barcelonei.

Vinicius Junior a fost îndemnat și de Neymar să aleagă Barcelona, dar agenții săi l-au convins să meargă la Real Madrid
Vinicius Junior a fost îndemnat și de Neymar să aleagă Barcelona, dar agenții săi l-au convins să meargă la Real Madrid

Mai târziu, Frederico Pena a spus că proiectul propus de Real Madrid a fost cel care l-a convins pe Vinicius să aleagă Santiago Bernabeu și nu banii, pentru că Barca îi promisese un salariu mult mai bun. Cel mai probabil însă au decis banii, dați de șefii lui Real la cei care aveau influență asupra lui Vinicius, din familie și agenților și acum brazilianul inversează rolul lui Neymar, care cât timp a jucat la Barcelona a fost un coșmar pentru Real. Vinicius va juca din primul minut și e o amenințare serioasă pentru poarta catalană.