Cine e Gelu Voican, inculpat în Dosarul Revoluției: „Sunt sugrumat de indignare”

Alexandra Chivu   
în HotNews
08/04/2019, 13:36
Cine e Gelu Voican, inculpat în Dosarul Revoluției: „Sunt sugrumat de indignare” GALERIE FOTO
Cine e Gelu Voican, inculpat în Dosarul Revoluției

Procurorul general Augustin Lazăr a anunțat luni că dosarul Revoluției din 1989 a fost finalizat și rechizitoriul a fost trimis în instanță. Unul dintre inculți este fostul vice prim-ministru Gelu Voican Voiculescu, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă.

Gelu Voican, inculpat în Dosarul Revoluției, este ”mâna dreaptă” a Vioricăi Dăncilă

”Mâna dreaptă” a prim-ministrului se simte ”sugrumat de indignare”, în urma anunțului lui Lazăr privind finalizarea dosarului și trimiterea acestuia în instanță. Mai mare i-a fost indignarea atunci când a fost acuzat de procurorul general că ar fi fost ”torționar”, lucru negat de Voican. „Sunt așa de sugrumat de indignare că nu-mi găsesc cuvintele. Acest om compromis moral și profesional are îndrăzneala să vină și să vorbească public despre Revoluție, care este practic evenimentul fondator al noii orânduiri și epoci în care trăim”, a spus Gelu Voican.

Argumentul său constă în faptul că oamenii legii nu au probe din care să rezulte că a dat ordine, dispoziții ori că ar fi unul dintre responsabilii de moartea a 862 de revoluționari. „Ce probe pot să dețină acești oameni din care să rezulte că noi am fi dat ordine, dispoziții sau am fi rersponsabili de moartea acestor 862 de revoluționari, care erau tovarăși noștri?

Cine e Gelu Voican, inculpat în Dosarul Revoluției: „Sunt sugrumat de indignare”
Unul dintre inculți este fostul vice prim-ministru Gelu Voican Voiculescu, în prezent consilier al premierului Viorica Dăncilă

”Nu am dat dispoziții, nu am dat ordine, nu am semnat nimic”

Din rândurile lor, din sutele de mii de oameni ieșiți în stradă am venit și noi, cei care am format CFSN-ul. Cum se poate susține că am determinat moartea acestor 862 de oameni? Nu am dat dispoziții, nu am dat ordine, nu am semnat nimic”, a adăugat consilierul Vioricăi Dăncilă. Mai mult, fostul vice prim-ministru a susținut că nu crede în ”lumina” pe care au făcut-o în chestiunea vinovățiilor din timpul Revoluției.

Cine e Gelu Voican, inculpat în Dosarul Revoluției: „Sunt sugrumat de indignare”
Gelu Voican se simte sugrumat de indignare din cauza acuzațiilor care i se aduc

„Felul în care au fost expuse lucrurile e ca și cum pentru prima dată, acum, în sfârșit se face lumină în chestiunea Revoluției. Au fost mii de dosare care s-au instrumentat, s-au dat condamnări. Este absolut fals să se spună că în sfârșit se va face lumină în chestiunea vinovățiilor din timpul Revoluției. Indiferent că vorbim înaintr de 22 sau de cei 862 de morți de după 22. Dar se ingnoră că toți acești morți se înscriu până în seara de 25 decembrie 1989, când s-a anunțat execuția Ceaușeștilor. După aceea nu a mai fost niciun mort”, a precizat Gelu Voican.

Închide ×