Life

Cine e Jessica Chastain, câștigătoarea premiului Oscar pentru cea mai bună actriță

Jessica Chastain a obținut premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol principal în cadrul galei care a avut loc pe 27 martie în Los Angeles, California.
28.03.2022 | 09:37
Cine e Jessica Chastain castigatoarea premiului Oscar pentru cea mai buna actrita
Jessica Chastain a câștigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriță. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Jessica Chastain este oficial câștigătoarea premiului Oscar pentru cea mai bună actriță. La ceremonia de duminică, 27 martie 2022, Chastain a primit o statuetă aurie pentru interpretarea din „The Eyes of Tammy Faye”.

Cine este Jessica Chastain. A fost de două ori nominalizată la Oscar

Numele întreg al actriței care a câștigat Oscarul este Jessica Michelle Chastain. Aceasta s-a născut pe 24 martie 1977, în Sacramento, California, S.U.A. Este cunoscută pentru autenticitatea cu care a interpretat o mulțime de roluri. Jessica s-a specializat în a juca femei cu defecte, dar care dau dovadă de multă putere.

ADVERTISEMENT

Atunci când au adus-o pe lume, părinții actriței erau încă adolescenți. De creșterea ei s-a ocupat la început doar mama, apoi i s-a alăturat și tatăl său vitreg.

Pasiunea pentru teatru a descoperit-o în copilărie, datorită bunicii care a dus-o la spectacole. În 1998 a absolvit Academia Americană de Arte Dramatice. Tot atunci, și-a făcut debutul profesional în prima piesă jucată, Romeo și Julieta, în Mountain View, California.

ADVERTISEMENT

După asta, Chastain s-a mutat la New York pentru a se înscrie la Juilliard School, urmând ca mai apoi să plece în Los Angeles pentru a urma o carieră în lumea filmului.

Timp de câțiva ani, Jessica Chastain a alternat între aparițiile ca invitat în emisiuni și viața de actriță. Ea a jucat alături de Al Pacino, într-o producție din Los Angeles a lui Oscar Wilde, „Salomé” (2006).

ADVERTISEMENT

În 2011, actrița a apărut în mai multe filme. S-a făcut remarcată pentru rolurile din „The Tree of Life” și „The Help”. În cel din urmă, Chastain a portretizat o gospodină ostracizată care angajează o femeie de serviciu afro-americană  pentru a-și păcăli soțul să creadă că știe să gătească și să facă treburile casnice. Pentru interpretarea ei, Jessica s-a ales cu o nominalizare la Premiul Oscar, conform Britanica.com.

În cadrul Premiilor Oscar 2022, Jessica Chastain a fost desemnată cea mai bună actriță

Duminică, 27 martie 2022, a avut loc ce-a de-a 94-a gală a Premiilor Oscar, prima din ultimii doi ani care s-a desfășurat cu covor roșu și invitați de seamă din lumea cinematografiei. Statuetele aurii au fost împărțite, iar Jessica Chastain a primit titlul de cea mai bună actriță în rol principal.

ADVERTISEMENT

Chastain a câștigat premiul pentru interpretarea lui Tammy Faye Bakker, soția controversatului teleevanghelist Jim Bakker, în „The Eyes of Tammy Faye”. Producția cinematografică a adus în prim-plan căsătoria tulbure a familiei Bakker și sprijinul lui Tammy Faye pentru drepturile LGBTQ+.

Filmul a fost regizat de Michael Showalter și îi prezintă pe Andrew Garfield în rolul lui Jim Bakker și pe Cherry Jones în rolul mamei lui Tammy Faye, Rachel.

În discursul său de primire al premiului, laureata Oscar a făcut aluzie la activismul lui Bakker pentru drepturile LGBTQ+ și a atins subiectul luptelor interioare pe care membrii acestei comunități sunt nevoiți să le ducă.

„Ne confruntăm cu o legislație discriminatorie și bigotă care mătură țara noastră cu singurul scop de a ne despărți în continuare. În vremuri ca acestea, mă gândesc la Tammy și sunt inspirată de actele ei radicale de dragoste.”, a declarat Jessica Chastain la Gala Premiilor Oscar 2022.

ADVERTISEMENT