Fotbal intern

Cine e jucătorul de națională care a refuzat Universitatea Craiova. Unde evoluează acum și cât valorează. Exclusiv

01.04.2021 | 13:30
Cine e jucatorul de nationala care a refuzat Universitatea Craiova Unde evolueaza acum si cat valoreaza Exclusiv
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a investit masiv în ultimii ani. Astfel, în Bănie au ajuns jucători importanți din țară și străinătate. Au fost, însă, și fotbaliști care au refuzat Universitatea, iar unul dintre ei este un internațional norvegian de 24 de ani.

Finanțatorul grupării din Bănie a dezvăluit într-un interviu pentru FANATIK că a făcut o ofertă importantă pentru fotbalistul nordic, dar acesta a ales în cele din urmă să evolueze în Belgia.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul la care face referire Mihai Rotaru este evaluat în prezent la 2 milioane de euro și a debutat în naționala Norvegiei într-un meci din Nations League.

Cine este Andreas Hanche-Olsen

Numele fotbalistului care a refuzat-o pe Universitatea Craiova nu spune, deocamdată, nimic iubitorilor Sportului Rege din România.

ADVERTISEMENT

Însă, Andreas Hanche-Olsen este considerat unul dintre cei mai talentați tineri jucători din Norvegia. Fost internațional de tineret, în prezent Hanche-Olsen este convocat cu regularitate la acțiunile primei reprezentative a Norvegiei.

”Am făcut ofertă de 900.000 de euro pentru un fundaș norvegian. Din păcate, copilul nu a vrut să vină în România, ca dovadă că l-a cumpărat Gent cu 700.000 de euro şi este titularul lor. Acum este în componenţa echipei mari a Norvegiei“, a dezvăluit Mihai Rotaru în interviul pentru FANATIK, referindu-se la Hanche-Olsen.

ADVERTISEMENT

Are 100 de meciuri în prima ligă a Norvegiei și e titular la Gent

Andreas Hanche-Olsen este genul de fotbalist nordic clasic, foarte puternic, cu un joc aerian excelent. Evoluează pe poziția de fundaș central și a debutat în fotbalul mare, în țara natală, la 19 ani, la Stabæk, unul dintre cluburile de tadiție din nordul Europei.

Tot atunci a jucat și primele meciuri în cupele europene, iar la 21 de ani era deja căpitanul nordicilor. Din 2016 până în 2020, când a fost achiziționat de Gent, pentru aproximativ 700.000 de euro, Hanche-Olsen a jucat 122 de meciuri pentru Stabæk și a marcat 7 goluri.

ADVERTISEMENT

În Belgia s-a integrat perfect. Este titular de drept la fosta campioană, pentru care a evoluat, în acest sezon, în 29 de partide în toate competițiile, incluzând aici și participarea belgienilor în UEFA Europa League.


  •  (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 1,75 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: