News

Cine e judecătoarea blestemată de Elena Udrea. Cum a ajuns magistrat şi de ce a ratat postul la tribunalul UE

02.03.2021 | 14:15
Cine e judecatoarea blestemata de Elena Udrea Cum a ajuns magistrat si de ce a ratat postul la tribunalul UE
Elena Udrea a fost condamnată de Claudia Jderu. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cine este judecătoarea blestemată de Elena Udrea la puține momente după ce Curtea de Apel București a condamnat-o pe fostul ministru al Turismului la opt ani de închisoare în dosarul finanțării ilegale din campania electorală a anului 2009 în care a fost implicat Traian Băsescu.

Mai exact, Elena Udrea a fost acuzată și găsită vinovată de instigare la luare de mită și spălare a banilor. De remarcat că decizia Curții de Apel București nu este una definitivă.

ADVERTISEMENT

Elena Udrea a intrat în direct la Antena 3 și nu a ezitat o clipă. A fost nemiloasă la adresa judecătoarei care a pronunțat sentința în dosarul său.

Cine e judecătoarea care a fost blestemată de Elena Udrea

„Femeia asta a dat o decizie absurdă, nu știu cum mai doarme la noapte. O blestem să simtă și copilul ei ce simte copilul meu acum”, a spus Elena Udrea în timpul intervenției. Cu toate acestea, la doar câteva minute distanță, fostul ministru a transmis că fetița pe care o are alături de Adrian Alexandrov se afla în parc, împreună cu bona, în momentul în care i s-a comunicat sentința.

ADVERTISEMENT

Claudia Jderu este cea care a judecat dosarul Elenei Udrea. Aceasta a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti în anul 2000 şi Institutul Naţional al Magistraturii în anul 2003.

Sursa foto – captură youtube

În perioada iulie 2004 – martie 2009 a ocupat funcţia de judecător în cadrul Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti, Secţia Penală iar din aprilie 2009 pe cea de judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti, Secţia a II-a Penală.

ADVERTISEMENT

Interesant este că începând din luna 2006 este formator colaborator în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii, Departamentul de formare continuă la disciplinele „Jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului” şi „Drept penal şi drept procesual penal” iar din septemrie 2011 este formator colaborator în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii, Departamentul de formare iniţială la disciplina „Jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului”.

Când a preluat cazul Elenei Udrea judecătoarea Claudia Jderu

Vă readucem aminte că judecătoarea Claudia Jderu a preluat dosarul în 2019. Aceasta s-a arătat nemulțumită după prima înfățișare, una în care s-a solicitat amânare. Vă readucem aminte că acest caz se afla pe rolul instanței de judecată încă din iulie 2017.

ADVERTISEMENT

Totuși, procesul a stat mult timp în faza de Cameră Preliminară, iar ulterior a fost amânat din motive procedurale. Mai mult de atât, pe durata verii, judecătorul căruia i-a fost repartizat inițial cazul,  și anume Antoneta Nedelcu, s-a pensionat.

Sursa foto – captură youtube

Magistratul Claudia Jderu a precizat că după ce a analizat dosarul a observat că de-a lungul timpului au existat mai multe momente și decizii stranii, de genul lipsei avocaților la termene. Aceasta nu a mai acceptat manevra și a transmis apărătorilor ca, în cazul în care lipsesc, să-si asigure substituirea.

“Daca această conduita se repeta, vom desemna aparatori din oficiu”,  a avertizat atunci Claudia Jderu, fapt pe care l-a respectat.

Claudia Jderu, la un pas să devină judecător la tribunalul UE

Interesant este că în august 2018, Claudia Jderu a concurat pentru un post în străinătate. Aceasta a dorit să ajungă judecător la Tribunalul UE. Ministerul Justiţiei a publicat lista inițială a celor 16 candidaţi pentru această funcție.

Claudia Jderu a trecut de prima fază și a ajuns în ultimii 9 oameni. Aceștia au fost invitați la sediul Ministerului pentru un interviu. În cele din urmă, forul a decis să o propună pentru post pe Mirela Stancu și Claudia Jderu a rămas în țară.

ADVERTISEMENT