News

Cine e liberalul care a votat împotriva lui Vlad Voiculescu. „Clinton din Apuseni” a venit cu o macetă în Parlament

17.02.2021 | 16:54
Cine e liberalul care a votat impotriva lui Vlad Voiculescu Clinton din Apuseni a venit cu o maceta in Parlament
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cine este liberalul care a votat împotriva lui Vlad Voiculescu la moțiunea simplă a PSD-ului, dar și motivul pentru care acesta a venit, în trecut, cu o macetă în Parlament. De altfel, discutăm despre un singur vot din tabăra PNL-ului, un vot pe care reprezentanții partidului s-au grăbit să-l apere. „Nu a apăsat bine”, au transmis liberalii, care susţin că deputatul nu a făcut lucrul acesta intenţionat.

Vă reamintim că 140 de voturi au fost bifate „pentru” susţinerea moţiunii care solicita demiterea lui Vlad Voiculescu. Au fost prea puține, mai ales că, în tabăra cealaltă, 161 de oameni au votat „împotrivă”

ADVERTISEMENT

Surprinzător este că printre cei care au susținut demiterea ministrului Sănătății a fost și Corneliu Olar. Acesta ar fi sprijinit demersul celor de la PSD şi AUR, dar nu și-a dorit. De altfel, până în acest moment, deputatul de Alba nu a avut nicio poziționare împotriva lui Vlad Voiculescu.

Cine este liberalul care a votat împotriva ministrului Sănătății

Camera Deputaţilor a dezbătut încă de la începutul săptămânii moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”.

ADVERTISEMENT

La dezbaterea de atunci, ministrul Sănătăţii a declarat că „autorii direcţi ai dezastrului din ultimii 30 de ani în sistemul de sănătate din România sunt PSD şi mafia pesedistă”.

Interesant este că social democrații au solicitat ca moțiunea să aibă loc prin vot secret. Cererea aceasta a fost însă respinsă.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

Liberalii spun acum că nici nu poate fi vorba despre o trădare din partea lui Corneliu Olar, deputat de Alba. Deși politicanul a jucat pentru tabăra PSD-AUR, acesta și-a câștigat încrederea colegilor în octombrie 2019 atunci când a venit grav bolnav în Parlament ca să semneze moțiunea de cenzură împotriva guvernării social democrate.

Cum a intrat Corneliu Olar în grațiile liberalilor

Aflat într-o situație medicală dificilă, Corneliu Olar nu a ezitat și a răspuns la apelurile colegilor. A venit atunci în Parlament și a fost unul dintre cei 238 de oameni care au decis demiterea guvernului PSD.

ADVERTISEMENT

Cu nici un an în urmă, Olar a intrat în istorie când a introdus în Parlament o macetă. Acesta a folosit obiectul ca să taie un cozonac. L-a servit chiar și pe adversarul principal, Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, la acea vreme.

Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Deputatul a transmis că a păcălit filtrul de securitate după ce a ascuns maceta sub haine. Nu a fost singura ispravă a politicianului. În urmă cu aproape 10 ani de zile, Olar nu a ezitat o clipă și a criticat-o în termeni duri pe Elena Udrea.

Liberalul i-a reproșat acesteia opulența afișată în public în condițiile în care întreaga țară traversa o criză uriașă. „I-am spus şi Elenei Udrea, mă faci de mă opresc moaţele mele pe drum şi îmi cer câte o geantă, geantă ca la Udrea. Io am mai dus câte o gentulică aşa, mai ieftină, dar nu vor numai geantă de marcă, dar n-am atâţia bani încât să le dau genţi de marcă. A stricat piaţa“, a declarat, atunci, parlamentarul.

Cum și-a angajat Corneliu Olar fiica la cabinetul parlamentar

Corneliu Olar a avut parte și de un conflict de interese aparte. Agenția Națională de Integritate i-a făcut raport după ce a descoperit că politicanul și-a angajat fiica la cabinetul de parlamentar.

A urmat un proces pe care liberalul l-a pierdut, dar Olar nu s-a oprit aici. A mers la Curtea de Apel Alba Iulia, acolo unde a făcut un recurs. Culmea, aici, a reușit să câștige.

Sursa foto – facebook

Procesul a fost mutat apoi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie unde Corneliu Olar a pierdut definitiv. Politicianul a devenit cunoscut tuturor după accidentul din munții Apuseni în urma căruia și-au pierdut viața pilotul Adrian Iovan și studenta Aura Ion. El a fost cel care i-a coordonat pe moţii care au ajuns primii la locul accidentului.

De ce i se spune „Clinton din Apuseni”

Fost primar în comuna Horea chiar în timpul mandatului lui Bill Clinton, Corneliu Olar şi-a spus „Clinton de Apuseni”. Mai mult de atât, presa locală a scris că acesta a ridicat la acea vreme și o nouă primărie.

Acesta a numit-o „Casa Albă din Horea”, iar biroul său l-a denumit „Biroul oval”. Despre Corneliu Olar s-a mai notat că a dat o comandă pentru o sculptură din lemn care îi înfățișa pe Bill Clinton şi pe Monica Lewinsky şi pe care a amplasat-o chiar în noul „birou oval”.

ADVERTISEMENT