Fotbal intern

Cine e Liviu Goncea, omul de afaceri care a preluat 48% din acțiunile Rapidului. I se spune „Milionarul KIA”

21.07.2020 | 17:52
Cine e Liviu Goncea omul de afaceri care a preluat 48 din actiunile Rapidului I se spune Milionarul KIA
Cine e Liviu Goncea, omul de afaceri care a preluat 48% din acțiunile Rapidului. I se spune „Milionarul KIA”. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Liviu Goncea este omul de afaceri care a preluat 48% din acțiunile Rapidului și care a intrat instant în atenția fanilor giuleșteni.

Chiar dacă era anunțat încă din toamnă că va deveni investitor la Rapid de Daniel Tudorache, primarul sectorului 1, Liviu Goncea a ajuns la o înțelegere abia în luna iulie cu formația din Liga 2.

ADVERTISEMENT

Liviu Goncea a fost implicat și în viața politică, din 2016 fiind consilierul lui Dan Tudorache, iar în 2012 a și candidat pentru funcția de primar. În trecut, el a fost membru PSD și PMP.

Cine e Liviu Goncea, noul acționar al Rapidului

Liviu Goncea este noul acționar al Rapidului, deținând 48% din acțiunile clubului. El a fost poreclit de-a lungul timpului „milionarul KIA” și deține 51% din acțiunile Mit Motors International și KIA Romauto, 54% la Hera Cleaning SRL și 51% la Baltic Marine Grup SRL, precum și 1% din acțiunile Isuzu Romauto.

ADVERTISEMENT

Noul acționar de la Rapid are 9 conturi (în lei, euro și dolari) cu o valoare totală de 3.439.584 lei, 3 terenuri intravilane în București și Sinaia și o casă de vacanță în Sinaia, conform declarației de avere.

Totodată, el a  încasat 11.334 de lei din indemnizația de la Primăria Sectorului 1 și 90.499 de lei salariul de la KIA.

ADVERTISEMENT

În campania sa electorală, Liviu Goncea declara că vrea să mute Gara de Nord în afara Bucureștiului: „Vom construi o gară nouă, dincolo de granița orașului. Facem 40.000 de locuințe, 18 hectare de ’parcaje’ și 100 de hectare de spațiu verde.

Vom avea un oraș în oraș, cu grădinițe, școli, licee, cinematografe și centre comerciale”.

Acționariatul Rapidului:

  • Victor Angelescu – 49%
  • Liviu Goncea – 48%
  • Asociaţia Academia Rapid – 3%

În toamnă era anunțat la Rapid

Daniel Tudorache, primarul sectorului 1, anunța încă din toamnă că la Rapid va veni Liviu Goncea: „Bani la Rapid aduc prietenii mei. Victor Angelescu este unul dintre ei, iar Liviu Goncea, acţionarul de la KIA, va fi unul dintre acţionarii majoritari.

ADVERTISEMENT

Va semna actele în septembrie sau octombrie, e o chestiune de timp, un acord de preluare a 50 la sută din acţiuni. Deci 50 la sută sunt la Victor Angelescu, iar 50 la sută vor fi la Liviu Goncea”.

„Ei vor fi cei doi acţionari ai clubului Rapid, amândoi sunt prietenii mei. Cu Liviu Goncea mă cunosc de peste 40 de ani”, mai spunea Daniel Tudorache.

  • 60 de ani este vârsta lui Liviu Goncea
ADVERTISEMENT