Fotbal intern

Cine e Marcel Bîrsan, arbitrul care nu a văzut faultul criminal suferit de Ianis Hagi! A intrat pe lista FIFA

23.02.2019 | 12:51
Cine e Marcel Birsan arbitrul care nu a vazut faultul criminal suferit de Ianis Hagi A intrat pe lista FIFA

Arbitrul Marcel Bîrsan este în centrul atenției după nu a văzut faultul criminal făcut de Ousmane Viera asupra lui Ianis Hagi în meciul Sepsi – FC Viitorul, din etapa cu numărul 25 a Ligii 1 Betano. Deși imaginile cu genunchiul plin de sânge al fiul lui Gică Hagi au fost văzute de toată lumea, ”centralul” nu a acordat nici măcar fault la acea fază.

Marcel Bîrsan a împlinit în urmă cu cinci zile vârsta de 37 de ani, dar și-a făcut un cadou trist la întâlnirea de la Sfântu Gheorghe. Faptul că nu a luat nicio decizie la faza incriminată i-a adus critice dure din partea oamenilor implicați în fotbal. În urmă cu trei săptămâni, ”centralul” a mai fost implicat într-un scandal. Atunci, el l-a scos din minți pe Gică Hagi după ce a acordat un penalty inexistent pentru U Craiova la meciul cu Viitorul.

Acesta este momentul cu faultul dur comis de Ousmane Viera asupra lui Ianis Hagi
Acesta este momentul cu faultul dur comis de Ousmane Viera asupra lui Ianis Hagi

Cine e Marcel Bîrsan, arbitrul care nu a văzut faultul criminal suferit de Ianis Hagi

Marcel Bîrsan a intrat pe lista FIFA la începutul acestui an, acolo unde l-a înlocuit pe George Găman. ”Centralul” născut la București a fost rezervă la mai multe întâlniri din preliminariile cupelor europene, ultima prezență fiind în iulie 2018. La meciul Astana – Midtjylland 2-1, din turul doi preliminar al Champions League, el a fost rezerva lui Radu Petrescu.

Arbitrul Marcel Bîrsan se află pe buzele tuturor microbiștilor în aceste momente, după ce nu a văzut faultul criuminal făcut de Ousmane Viera asupra lui Ianis Hagi. Rămâne de văzut ce decizie va lua în privința sa Comis Centrală a Arbitrilor, în funcție și de nota pe care i-a acordat-o observatorul Zoltan Szekely.

La finalul întâlnirii Sepsi – Viitorul 0-0, Marcel Bîrsan a fost criticat vehement de majoritatea oamenilor din fotbal. Singurul care i-a luat apărarea arbitrului a fost tehnicianul celor de la Sepsi, Eugen Neagoe, care consideră că jucătorul său a intrat la minge.