News

Cine e Marian Aldea, noul director general al Metrorex! Mandatul lui Dumitru Şodolescu se încheie

02.07.2019 | 13:00
Cine e Marian Aldea noul director general al Metrorex Mandatul lui Dumitru Sodolescu se incheie
Marin Aldea este noul director al Metrorex. Sursa foto: Youtube

Se anunță schimbări importante la Metrorex, în condițiile în care mandatul lui Dumitru Șoldonescu, actualul director general interimar va lua sfârșit în scurt timp. Potrivit unor surse din cadrul companiei care operează rețeaua de transporturi subterane, favorit să preia această funcție este Marian Aldea.

Marian Aldea preia postul de director general al Metrorex

Pe fondul presiunilor constante ale sindicaliștilor, care au protestat în nenumărate rânduri, nemulțumiți atât de lipsa de personal, cât și de alocările bugetare insuficiente, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a luat decizia de a nu prelungi mandatul lui Dumitru Șoldonescu. În aceste condiții, Marian Aldea va fi numit la conducerea Metrorex.

Acesta a mai deținut funcția de director general al companiei în urmă cu doi ani, însă a fost demis  de Consiliul de Administrație, după ce un metrou a rămas blocat în staţia Eroilor. Totodată, lui Aldea i-au mai fost imputate în toamna lui 2017 numeroase probleme manageriale, ca efect al lipsei de responsabilitate, după cum anunța Felix Stroe, ministrul Transporturilor de la acea vreme. În urma incidentelor, circulația a fost oprită atunci pentru mai bine de două ore, timp în care oamenii s-au văzut nevoiți să aștepte neputincioși ca metroul să își reia traseul obișnuit.

Marian Aldea a mai condus Metrorex, în 2017, Sursa foto: Digi 24
Marian Aldea a mai condus Metrorex, în 2017, Sursa foto: Digi 24

Metroul din Drumul Taberei, cel mai așteptat proiect al Metrorex

În noul mandat de director general al Metrorex, Marian Aldea va trebui să finalizeze unul dintre cele mai importante proiecte propuse de compania care administrează rețeaua de transporturi. Este vorba despre mult-așteptatul metrou din Drumul Taberei, anunțat cu tobe și trâmbițe încă din anul 2015.

Dincolo de faptul că le-ar fi extrem de utilă celor care locuiesc în cartier, această stație ar contribui semnificativ și la fluidizarea traficului din zona respectivă. Numeroasele promisiuni ale miniștrilor care s-au perindat de-a lungul anilor la Transporturi au făcut ca această construcție să devină un adevărat mit urban.

Tags: