Fotbal intern

Cine e Marian Barbu, arbitrul care a distrus meciul FC Argeș – Dinamo. A fost promovat cu scandal pe lista FIFA

05.12.2020 | 00:06
Cine e Marian Barbu arbitrul care a distrus meciul FC Arges  Dinamo A fost promovat cu scandal pe lista FIFA
Arbitrul Marian Barbu este în centrul atenție după ce a distrus meciul FC Argeș - Dinamo, neacordându-le gazdelor un penalty extrem de clar în minutele de prelungire. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Arbitrul Marian Barbu este în centrul atenție după ce a distrus meciul FC Argeș – Dinamo, neacordându-le gazdelor un penalty extrem de clar în minutele de prelungire.

”Câinii” s-au impus la Pitești, scor 1-0, într-o partidă pe care au controlat-o în mare parte până la eliminarea lui Andrei Radu.

ADVERTISEMENT

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat în minutul 7 de Juan Camara, spaniolul reușind să-l învingă pe portarul George Micle cu un  șut de la mijlocul terenului.

Arbitrul meciului FC Argeș – Dinamo, Marian Barbu, a ajuns pe lista FIFA

Însă, meciul FC Argeș – Dinamo a fost stricat de arbitrul Marian Barbu. Acesta a viciat rezultatul final, atunci când nu a acordat o lovitură de la 11 metri pentru piteșteni în minutul 90+1, când Ricardo Grigore l-a busculat în careu pe Stephan Drăghici.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 32 de ani, Marian Barbu este născut la Făgăraș și are o istorie ciudată în lumea arbitrajului. El s-a aflat la centru la partida FC Hermannstadt – FC Voluntari 1-0 după prelungiri, din 16-imile de finală ale Cupei României, ediția 2017-2018.

La acel meci, portarul gazdelor, Horațiu Moldovan, i-a rupt piciorul lui Alexandru Tudorie la una dintre ultimele faze ale întâlnirii. Deși a fost o accidentare urâtă pentru vârful Voluntariului, centralul nu a acordat penalty, lăsând jocul să continue și viciind și atunci rezultatul întâlnirii.

ADVERTISEMENT

Surprinzător este faptul că la doar patru zile după cea gafă imensă, Comisia Centrală a Arbitrilor l-a debutat în Liga 1. Ca un premiu pentru eroarea făcută la Sibiu, Marian Barbu a fost trimis să conducă la centru meciul CFR Cluj – Gaz Metan Mediaș, încheiat 0-0, și în care a dat șapte cartonașe galbene.

Deși nu s-a făcut remarcat cu prestații foarte bune, Marian Barbu a fost propulsat în urmă cu o lună de CCA pe lista FIFA. El și Andrei Chivulete i-au înlocuit pe Marius Avram și Sebastian Colțescu. Cauza invocată ar fi fost vârsta, deși cei doi ”excluși” mai aveau ani de activitate în față. Și această realitate din buletinele celor doi nu prea susține motivarea grecului Kyros Vassaras care conduce arbitrajul românesc.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu a declarat la acea vreme pentru FANATIK că a anticipat și a anunțat această hotărâre cu cel puțin o lună înainte de a se concretiza și a spus că pe Marian Barbu nu îl recomandă nimic să facă parte de lotul FIFA.

ADVERTISEMENT
Tags: