Sport

Cine e Eduard Rădăslăvescu, noua bijuterie a lui Gică Hagi. A marcat un eurogol în România U20 – Cehia U20 2-1. Video

Gică Hagi are un nou puști-minune. Eduard Rădăslăvescu a reușit să înscrie un gol fabulos în poarta Cehiei U20 în meciul amical disputat la Voluntari.
07.10.2021 | 23:35
Cine e Eduard Radaslavescu noua bijuterie a lui Gica Hagi A marcat un eurogol in Romania U20  Cehia U20 21 Video
Cine e noua bijuterie a lui Gică Hagi. A marcat un eurogol în România U20 - Cehia U20 2-1. Video
ADVERTISEMENT

Bogdan Lobonț a reușit prima victorie pe banca echipei naționale a României U20 în meciul amical disputat la Voluntari împotriva reprezentativei similare a Cehiei, scor 2-1.

România a condus cu 1-0 după golul fundașul central al lui Dinamo, Deniz Giafer, iar cehii au egalat din penalty. Meciul a fost destul de echilibrat și părea că se îndreaptă către un rezultat de egalitate, până când Eduard Rădăslăvescu a reușit o execuție incredibilă.

ADVERTISEMENT

Cine este Eduard Rădăslăvescu, noul puști-minune al lui Hagi. A adus victoriei României U20 cu o execuție de poveste

FANATIK a fost prezent pe stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari la meciul amical dintre România U20 și Cehia U20 și am urmărit live golazo înscris de mijlocașul defensiv de 17 ani al celor de la Farul Constanța, Eduard Rădăslăvescu. Golul poate fi urmărit la minutul 10:49 al clipului de mai jos.

Rădăslăvescu a adus victoria „tricolorilor” cu reușita sa din minutul 86, iar puștiul a recunoscut la final că exersează cu Gheorghe Hagi: „Exersez foarte mult la antrenament șutul. Mi-a arătat (n.r.- Gică Hagi) până acum multe execuții. Un meci foarte bun, am câștigat. Jocul a lăsat de dorit, dar pe parcurs creștem și arătăm din ce în ce mai bine. Sunt foarte fericit, mă ajută foarte mult că joc cu colegi mai mari decât mine”.

ADVERTISEMENT
Eduard Radaslavescu si Tomas Vlcek in meciul amical de fotbal dintre Romania U20 si Cehia U20, desfasurat pe Stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, joi 7 octombrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Eduard Rădăslăvescu si Tomas Vlcek în meciul amical de fotbal dintre Romania U20 și Cehia U20, desfășurat pe Stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari, joi 7 octombrie 2021. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES.

Născut la Orșova, Rădăslăvescu este evaluat la doar 25.000 de euro conform transfermarkt și este la primul meci pentru România U20. Eduard a fost trimis pe teren de Bogdan Lobonț în minutul 46 și a intrat în locul lui Darius Ghindoveanu.

Eduard Rădăslăvescu nu e la primul gol fabulos

Chiar dacă mijlocașul lui Gică Hagi nu a reușit să debuteze la echipa mare, intrând în anturajul echipei de seniori abia la finalul lui iunie, Eduard Rădăslăvescu a mai reușit un eurogol la U17.

ADVERTISEMENT

Eduard Rădăslăvescu marca pe 26 mai cu o altă execuție la vinclu, în meciul dintre Viitorul U17 și Universitatea Craiova U17, când a înscris pentru 1-1. Semifinala din Liga Elitelor a fost câștigată de Viitorul U17 cu 2-1, iar Eduard Rădăslăvescu a devenit campion de juniori: „Am dat gol și în finală. Un gol frumos. Mă caracterizează astfel de execuții. Am luat titlul de cel mai bun jucător, dar acum o luăm de la capăt”, a declarat jucătorul pentru site-ul oficial al clubului.

Acel gol i-a adus probabil și convocarea la echipa mare o lună mai târziu când a fost cu Farul Constanța în cantonamentul de la Brașov: „Sunt foarte bucuros că mă aflu aici cu seniorii. Am primit o șansă importantă și acum trebuie să demonstrez”.

ADVERTISEMENT

Ce fotbalist preferat are Eduard Rădăslăvescu: „Jucătorul meu preferat e Kevin de Bruyne”

Eduard Rădăslăvescu e topit după starul belgian al lui Manchester City, Kevin de Bruyne, pe care îl urmărește o mare atenție și îi analizează fiecare mișcare: „Jucătorul meu preferat e Kevin de Bruyne. Îl urmăresc aproape la fiecare meci”.

Eduard Rădăslăvescu e de părere că are trei calități importante care îl pot ajuta să ajungă fotbalist: „Viziunea jocului, tehnica, șutul… De la zi la zi vreau să fiu cel mai bun și să arăt asta”.

Ce a mai spus noul puști-minune al lui Eduard Rădăslăvescu la finalul meciului cu Cehia U20: „Îi mulțumesc lui Mister pentru convocare și pentru încredere. O să creștem și cu siguranță o să vedeți jucători și la naționalele mai mari. Atât timp cât joc pentru România, nu contează la ce grupă o fac”.

Mijlocașul celor de la Farul Constanța le-a pus acum gând rău și naționalei Germaniei, pe care România U20 o va întâlni luni la Postdam: „Vrem victoria (n.r.- cu Germania, atât la U20, cât și la naționala mare), se poate, avem jucători de calitate. Tot două mâini, două picioare au și ei, suntem fotbaliști de valoare și noi”.

Eu sunt de la Băile Herculane, 600 de kilometri distanță. De la 12 ani stau acolo singur. Mi-am luat inima în dinți și am plecat de acasă fără părinți. La început mi-a fost greu, dar mai aveau colegi din zonă și m-am acomodat foarte repede.Mama a plâns cel mai mult când am plecat. Acum, când văd rezultatele sunt foarte bucuroși. – Eduard Rădăslăvescu

  • 17 ani are Eduard Rădăslăvescu
  • 25.000 de euro e cota mijlocașului conform transfermarkt
ADVERTISEMENT