Sport

Cine e noul căpitan al Barcelonei după plecarea lui Iniesta

31.07.2018 | 18:48
Cine e noul capitan al Barcelonei dupa plecarea lui Iniesta

Leo Messi s-a prezentat la reunirea Barcelonei din postura de nou căpitan al echipei după plecarea lui Andres Iniesta la Vissel Kobe în Japonia. Starul de pe Camp Nou a efectuat vizita medicală pentru noul sezon alături de Gerard Pique, Jordi Alba şi Sergio Busquets, fiind pregătit de primul sezon în care va fi principalul căpitan al echipei catalane.

Cine e noul căpitan al Barcelonei după plecarea lui Iniesta
Cine e noul căpitan al Barcelonei după plecarea lui Iniesta

Decarul celor de la Barcelona va fi căpitan de drept pentru prima dată într-un meci oficial pe 12 august, împotriva celor de la Sevilla, într-un meci din Supercupa Spaniei. Messi a mai purtat banderola de căpitan în anumie partide în care Andres Iniesta, cel care a fost căpitanul Barcelonei timp de două sezoane, nu s-a aflat pe teren.

Leo Messi va începe al 15-lea sezon cu Barcelona

În ciuda faptului că are doar 31 de ani, Leo Messi va face parte din lotul Barcelonei pentru al 16-lea sezon consecutiv, dar primul din postura de căpitan. Starul sud-american a debutat pe 1 mai, 2005, în locul lui Samuel Eto’o, iar după doar 60 de secunde avea să marcheze primul său gol din cele peste 500 în tricoul Barcelonei după o pasă venită de la Ronaldinho.

Leo Messi a continuat să impresioneze la Barcelona de-a lungul anilor, iar unul dintre reperele carierei este hat-trick marcat în poarta celor de la Real Madrid, într-o partidă disputată pe Camp Nou în 2007. Sud-americanul şi-a câştigat atunci definitiv locul în inimile fanilor Barcelonei după ce a salvat de unul singur o victorie ca şi adjudecată a marilor rivali.

Magia starului catalan a continuat şi avea să se contureze şi mai bine în perioada 2008-2012 cea în care Pep Guardiola a antrenat la Barcelona. Messi avea să ajute la câştigarea Ligii Campionilor de două ori şi a devenit în 2012 primul jucător din istoria fotbalului modern care depăşeşte bariera celor 90 de goluri într-un an calendaristic şi totodată spulberarea recordului deţinut de Gerd Muller de mai bine de 40 de ani în ceea ce priveşte recordul de goluri marcate într-un singur an.

 Messi a câştigat 32 de trofee, dar nu a avut ocazia să ridice niciodată primul cupa

Vedeta echipei s-a bucurat de 32 de trofee alături de echipa de club, dar şi de 5 Baloane de Aur în cariera de fotbalist, însă mereu s-a aflat în lumina unor fotbalişti precum Carles Puyol, Xavi sau Andres Iniesta când a venit vorba de trofeele primite de Barcelona. Messi va putea însă să ridice pentru prima dată în carieră un trofeu al echipei deasupra capului în cazul în care formaţia blaugrana izbuteşte să câştige vreo competiţie în stagiunea 2018-2019.

Leo Messi este cel mai bun marcator din toate timpurile pentru Barcelona deţinând acest record în absolut toate competiţiile în care a avut ocazia să evolueze în tricoul catalanilor. Argentinianul este şi cel mai bun marcator all time din partidele Real Madrid – Barcelona cu 26 de reuşite în poarta marilor rivali din capitala Spaniei. Noul căpitan al Barcelonei va avea ocazia să devină jucătorul cu cele mai multe trofee câştigate în carieră la Barcelona în cazul în care mai obţine un singur titlu în viitoarea stagiune.