Fotbal intern

Cine e noul puști propus de Universitatea Craiova: „Un potențial Nicolae Negrilă!” Exclusiv

10.11.2020 | 11:39
Cine e noul pusti propus de Universitatea Craiova Un potential Nicolae Negrila Exclusiv
Cine e noul puști propus de Universitatea Craiova: „Un potențial Nicolae Negrilă” Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă cine este noul puști propus de Universitatea Craiova. Fostul său antrenor și omul care l-a văzut pentru prima dată pe jucător îl compară cu Nicolae Negrilă, fostul mare fotbalist al Științei.

În ultimele meciuri, Cristiano Bergodi i-a oferit încredere unui jucător venit din propria pepinieră a clubului. De acolo de unde au provenit în istoria recentă jucători ca Vladimir Screciu, Valentin Mihăilă. Ștefan Baiaram sau Ștefan Vlădoiu.

ADVERTISEMENT

Dacă Mihăilă a fost vândut pe 8,5 milioane de euro la Parma, Craiova ar mai putea vinde pe bani mulți în străinătate și alți jucători, însă totul depinde de evoluția lor în meciurile importante din acest sezon, când Universitatea își propune titlul.

Cine este Ionuț Mitran, noul puști propus de Universitatea Craiova: „Un potențial Nicolae Negrilă”

În ultima perioadă, Ionuț Mitran, în vârstă de doar 18 ani, a primit mai multă încredere din partea staff-ul tehnic și a profitat și de absența lui Ștefan Vlădoiu, infectat cu noul coronavirus. Puștiul Mitran și-a făcut debutul în meciul cu Academica Clinceni, atunci când a scos mingea de două ori de pe linia porții. Fundașul a prins atunci 18 minute în teren: „Debutul la Craiova a fost unul neașteptat de bun. Dacă nu lua cartonaș galben, eu cred că ar fi putut juca mai mult. A scos două de pe linia porții. Bergodi i-a dat șansă, a evoluat mult în ultimele meciuri. Este o opțiune foarte bună pentru postul de fundaș dreapta, fiind și fotbalist de națională, convocat frecvent la U19,” a declarat Daniel Nicolae, antrenor CSS Caracal și omul care a avut grijă de fotbalist până când acest a făcut pasul către grupele de juniori de la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

De altfel, acesta ne-a dezvăluit și cum a fost descoperit Ionuț Mitran, născut la 20 de kilometri de orașul Caracal, în localitatea Grădinile: „În jurul vârstei de 8 ani a început fotbalul la Caracal. Fiind născut în anul 2002, Mitran a fost la grupa Grigore Tudor, colegul meu care a murit. L-am văzut acolo, alerga încontinuu, era foarte talentat și l-am adus la grupa de avansați. Era primul la toate testele. Avea o capacitate de efort foarte mare și îi bătea pe toți la rezistență. L-am folosit atacant. Are o lovitură extraordinară de cap, simte foarte bine mingea. E foarte bătăios, știe foarte bine și cu mingea, e tehnic și are și un plasament foarte bun” 

Evoluțiile extraordinare de la Caracal i-au adus transferul la grupele de copii și juniori ale Științei, fiind remarcat de Silviu Bogdan, descoperitorul mai multor talente din pepiniera oltenilor: „Am avut niște jocuri amicale cu Universitatea Craiova. Noi ne-am calificat la faza zonală, la un turneu în 2016-2017, în Bănie. Ionuț Mitran era căpitanul echipei. L-a văzut Silviu Bogdan, el având și un ochi foarte priceput. A venit după el, a văzut un potențial Nicolae Negrilă. A zis că îi oferă cazare, masă. Era păcat să nu îi dau drumul, era spre binele lui. Am dat vârful grupei de 2002. S-a dovedit cea mai bună alegere.”

ADVERTISEMENT

„S-au făcut eforturi mari pentru acest copil!” Ce alți jucători de primă ligă a mai produs școala de la Caracal

Daniel Nicolae face parte din organigrama Clubului Sportiv Școlar Caracal de 15 ani, iar prin mâinile sale au trecut mulți fotbaliști care evoluează acum la un nivel ridicat: „Ionuț Mitran era în aceeași grupă cu Luis Nițu, fost la Universitatea Craiova, actual la Gaz Metan Mediaș, Alin Fica, împrumutat de CFR Cluj la Rapid și cu Dragoș Diaconu, care a aparținut de campioana CFR. Mitran ajunsese să joace fundaș la grupa de 2000, nimeni nu-l mai scotea din echipă. De asemenea, Marius Ștefănescu, fotbalistul celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe este un produs al școlii de fotbal de la Caracal.

S-au făcut eforturi mari ca Ionuț Mitran să facă fotbal. Făcea naveta zi de zi, venea singur la antrenamente, tatăl său lucra. Am o relație extraordinară cu familia sa. El este un băiat cuminte, respectuos și la locul lui. De fapt, am o relație foarte bună cu toți cei care au trecut pragul clubului nostru. Mă sună mereu când vin în oraș,” a mai declarat formatorul Daniel Nicolae pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Înainte de debutul lui Mitran, Silviu Bogdan, fostul manager al Centrului de Copii și Juniori al Universității Craiova, spunea pentru FANATIK: „În momentul de față, Mitran și Danciu sunt doi copii foarte buni, dar, din păcate, nu au debutat. Îmi doresc să debuteze pentru prima echipă, sunt copii foarte buni. Eu i-am adus la Craiova și consider că au foarte mult talent. Unui copil îi trebuie jocuri pentru a crește. Sper ca antrenorul Cristiano Bergodi să își îndrepte atenția și către ei.” De remarcat că Ionuț Mitran mai este eligibil încă patru ani pentru regula U21.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoşani – U Craiova: 2,37 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT