Life

Cine e omul care a scăpat cu viaţă după ce a fost lovit de trăsnet de 7 ori. A ajuns în Cartea Recordurilor, dar a sfârşit tragic în cele din urmă

Un bărbat a ajuns să fie lovit de trăsnet de șapte ori în doar 35 de ani, însă de fiecare dată a reușit să scape cu viață, ajungând și în Cartea Recordurilor.
20.10.2022 | 15:16
Cine e omul care a scapat cu viata dupa ce a fost lovit de trasnet de 7 ori  A ajuns in Cartea Recordurilor dar a sfarsit tragic in cele din urma
Roy Sullivan a fost lovit de fulgere de 7 ori în doar 35 de ani. Sursă foto: Printerest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Încă nu este clar dacă este cel mai norocos sau cel mai ghinionist om din lume. Cert este că Roy Sullivan a reușit să supraviețuiască într-un mod miraculos după ce a fost lovit de șapte ori de trăsnet.

Cine este Roy Sullivan, bărbatul lovit de trăsnet de 7 ori

Cine este Roy Sullivan? Bărbatul s-a născut în 1914, în Statele Unite. Era obișnuit cu viața în aer liber și nu a acordat o atenție prea mare școlii. Nu a absolvit nici liceul, însă asta nu înseamnă că nu s-a descurcat în viață.

ADVERTISEMENT

Roy Sullivan s-a alăturat Trupelor Civile de Conservare a Naturii și a lucrat la constituirea Parcului Național Shenendoah, unde a fost paznic din 1936 până când s-a pensionat.

Deși nu a excelat pe plan profesional, a reușit să intre în Cartea Recordurilor după ce a fost slăvit de șapte ori de trăsnet în perioada 1942 și 1977. Deși statisticile spun că sunt șanse slabe ca o persoană să supraviețuiască  după o astfel de întâmplare, iată că Roy Sullivan a reușit să își revină miraculos.

ADVERTISEMENT

Prima oară a fost lovit de fulger în anul 1942. La acel moment, bărbatul se afla într-un turn pentru observarea incendiilor din Millers Head, în Parcul Național Shenandoah.

O furtună puternică a început, iar trăsnetele au lovit turnul respectiv. Deși a încercat să fugă, bărbatul a fost lovit de fulger la doar câțiva centimetri distanță de turn.

ADVERTISEMENT

Cum a ajuns să fie lovit Roy Sullivan de șapte ori de fulgere

Nu a scăpat însă nevătămat. Bărbatul s-a ales cu o arsură pe piciorul drept, dar și cu o gaură în pantof, fulgerul trecându-i printre degete.

Povestea s-a repetat 27 de ani mai târziu, în 1969, când Sullivan se afla din nou la datorie. Bărbatul conducea pe un drum de munte, iar un fulger l-a lovit prin geamul mașinii care era deschis.

ADVERTISEMENT

Atunci lucrurile au fost mai grave. Părul bărbatului a luat foc, iar acesta și-a pierdut conștiența, mașina lui continuând să meargă până când s-a oprit pe marginea unei faleze.

Un an mai târziu a urmat cea de a treia lovitură. Roy Sullivan nu se mai afla la muncă în acel moment. Stătea în grădină, iar un fulger a lovit un transformator electric din apropiere, iar mai apoi l-a lovit pe bărbat, aruncându-l la pământ și lăsându-i urme de arsuri pe umărul drept.

Următoarele două lovituri l-au surprins pe Roy Sullivan din nou la datorie în 1972 și în 1973. Cel de-al șaselea incident a avut loc în anul 1976, când Sullivan a fost lovit din nou de fulger și s-a rănit la gleznă.

Finalul lui Roy Sullivan

Ultima lovitură pentru bărbat a fost un an mai târziu, în 1977 când bărbatul se afla la pescuit. Din nou, părul i-a luat foc, iar fulgerul i-a lăsat arsuri atât pe piept cât și pe abdomen.

În ciuda celor șapte evenimente de-a dreptul șocante, Roy Sullivan a ajuns până la vârsta de 72 de ani. Bărbatul ar fi trăit probabil și mai mult de atât, însă în 1983 a decis să își pună capăt zilelor.

Sullivan se lupta cu depresia, din cauza unei iubiri neîmpărtășite și a decis să se sinucidă. Chiar și așa, el a rămas în continuare în Cartea Recordurilor drept omul care a fost lovit de cele mai multe ori de trăsnet.

ADVERTISEMENT