News

Cine e prima persoană care l-a vizitat pe Liviu Dragnea în închisoare! Nu este Irina Tănase

28.05.2019 | 17:02
Cine e prima persoana care la vizitat pe Liviu Dragnea in inchisoare Nu este Irina Tanase

A trecut deja aproape o zi de când Liviu Dragnea este încarcerat la penitenciarul Rahova. Fostul lider al Partidului Social Democrat a primit o condamnare de trei ani și șase luni cu executare, în dosarul ce vizează angajările fictive de la Direcția Generală Pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Liviu Dragnea a fost vizitat de avocat

La nici 24 ore din momentul în care a ajuns în centrul de detenție unde își va petrece următoarele 21 de zile de carantină, conform procedurii în astfel de cazuri, Liviu Dragnea a primit deja prima vizită. Potrivit unsor surse citate de Antena 3, fostul lider social-democrat a avut o scurtă întrevedere cu avocatul său, Flavia Teodosiu.

Cel mai probabil, Dragnea caută o cale de atac excepțională, prin care să poată contesta sentința dictată pe numele său de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Dacă pe plan intern decizia Instanței Supreme nu mai poate fi întoarsă, există totuși varianta de a se adresa Curții Europene pentru Drepturile Omului.

Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea. Sursa foto:libertatea.ro
Flavia Teodosiu, avocatul lui Liviu Dragnea. Sursa foto:libertatea.ro

Dragnea și-ar putea căuta dreptatea la CEDO

De altfel, la scurt timp după ce condamnarea a devenit oficială, Flavia Teodosiu a dezvăluit că, împreună cu clientul său, va analiza cât se poate de serios posibilitatea ca decizia să fie atacată în instanțele internaționale.

Pe viitor ne vom gândi să vedem dacă avem vreo cale de atac extraordinară, una internațională” . a dezvăluit avocatul lui Liviu Dragnea, menționând totodată că această condamnare a fost dicată pe considerente politice. „Este o condamnare politică. Au vrut să-l scoată din scena politică şi au reuşit” , a mai spus Flavia Teodosiu.

Reamintim că Liviu Dragnea, deja fostul președinte al Partidului Social Democrat, a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu, în dosarul ce vizează angajări fictive la Direcția Generală pentru Sănătate Publică și Protecția Copilului Teleorman.