News

Cine e „proletarul” din Partidul Socialist Român, candidat la europarlamentare, cu o avere uriașă. Are șapte terenuri, patru case și două apartamente

Partidul Socialist Român și Partidul Social Democrat al Muncitorilor au format o alianță care a înscris 43 de candidați la alegerile europarlamentare.
15.05.2024 | 09:03
Cine e proletarul din Partidul Socialist Roman candidat la europarlamentare cu o avere uriasa Are sapte terenuri patru case si doua apartamente
Remus Mănoiu a vizitat Muzeul Comunismului din Hunedoara, unde se află mai multe tablouri cu Nicolae Ceaușescu. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Alianța Politică România Socialistă (APRS) este formată din Partidul Socialist Român, al cărui președinte este Constantin Rotaru,  și Partidul Social Democrat al Muncitorilor, formațiunea în fruntea căreia se află Constantin Ionescu. APRS are o listă comună pentru alegerile europarlamentare, care conținele numele a 43 de candidați.

Remus Mănoiu e președintele socialiștilor din județul Vâlcea

Pe poziția a treia se regăsește numele lui Remus Mănoiu, un administrator de profesie economist, președinte al organizației Vâlcea a Partidului Socialist Român (PSR). Remus Mănoiu deține o avere impresionantă, deși doctrina socialistă este una care a susținut, la începuturi, că toți oamenii sunt egali și că averile trebuie împărțite, deviza fiind „Proletari din toate țările, uniți-vă!”

ADVERTISEMENT

Din declarația de avere completată de Remus Mănoiu pe 3 aprilie 2024, consultată de FANATIK, reiese că acesta deține un portofoliu imobiliar consistent. Astfel, acesta deține un  teren agricol de 741 metri pătrați, cumpărat în 2013, și un teren intravilan de 1.314 metri pătrați, achiziționat în același an, ambele fiind în satul vâlcean Drăgănești.

De asemenea, Remus Mănoiu mai deține două terenuri intravilane în satul vâlcean Racovița, primul de 1.193 metri pătrați, cumpărat în 2012, celălalt de 550 metri pătrați, achiziționat în 2017. În satul Barza, tot din județul Vâlcea, Mănoiu are un teren agricol de 1.100 metri pătrați dobândit prin donație în 2018.

ADVERTISEMENT

În fine, liderul socialist mai are două terenuri într-un alt sat din Vâlcea, Bănțești, dobândite tot prin donație în anul 2023. Primul este un teren agricol de 10.000 metri pătrați, celălalt un teren intravilan de 2.237 metri pătrați. Astfel, Remus Mănoiu are în total șapte terenuri în județul Vâlcea, din care patru agricole și trei intravilane.

Liderul socialist este administrator de imobile

Remus Mănoiu nu stă rău nici la capitolul clădiri. El deține o casă de locuit cu o suprafață de 38 metri pătrați la Drăgănești, cumpărată în 2013, și o casă de vacanță de 34 metri pătrați la Racovița, construită în 2015. Mănoiu mai are două apartamente la Râmnicu Vâlcea, unul de 40 metri pătrați, cumpărat în 2022, celălalt de 26,5 metri pătrați, cumpărat în 2024.

ADVERTISEMENT

Socialistul Mănoiu mai deține două case de locuit în satul Bănțești, dobândite prin donație în 2023, una cu o suprafață de 45 metri pătrați, cealaltă de 32 metri pătrați. Prin urmare, Remus Mănoiu are trei case de locuit, o casă de vacanță și două apartamente. De asemenea, Mănoiu deține o Dacia 1300, un Volkswagen și o remorcă Thulle.

Liderul PSR nu are bani în conturi și nici bunuri sub formă de bijuterii sau obiecte de artă. În schimb, Mănoiu a contractat două credite la bănci, unul de 100.000 lei, scadent în 2027, celălalt de 59.000 lei, scadent în 2029. La venituri anuale, Remus Mănoiu a completat că a încasat 98.200 lei (8.183 lei pe lună) ca administrator de imobile.

ADVERTISEMENT

Președinte Partidului muncitorilor are cinci terenuri, o casă și două apartamente

În cadrul Alianției Socialiste mai există un candidat cu o avere consistentă, Constantin Ionescu, președintele Partidul Social Democrat al Muncitorilor, al doilea pe lista pentru alegerile europarlamentare. Și acesta este tot din județul Vâlcea, unde este proprietarul a cinci terenuri agricole în comuna Stoenești, conform declarației de avere consultate de FANATIK.

Astfel, el deține un teren de 0,69 hectare (cumpărat în 2001), unul de 0,37 hectare (cumpărat în 2003), altul de 1,26 hectare (moștenit în 2013), altul de 0,96 hectare (cumpărat în 2018) și altul de 0,55 hectare (cumpărat în 2019). El mai are două apartamente în București, unul de 64 metri pătrați (cumpărat în 1974), celălalt de 62 metri pătrați (cumpărat în 1999).

Constantin Ionescu mai deține și o casă de locuit de 180 metri pătrați la Stoenești, moștenită în 2013. La rubrica veniturilor, candidatul alianței socialiștilor la alegerile europarlamentare a completat că a încasat 9.482 de lei ca agent de asigurări, că a primit o pensie anuală de 40.800 lei (3.400 lei pe lună) și că a mai câștigat 832 lei din activități de pomicultură.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator...
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator între o maşină şi două motociclete
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
PREȘEDINTELE implicat într-un ACCIDENT AVIATIC! Elicopterul s-a PRĂBUȘIT
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Meghan, minciună persistentă. Dar specialiștii au dat-o de gol
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”