News

Cine e propunerea PNL pentru Ministerul Digitalizării. Decizia finală, luată marți

Prorectorul Universității din București ar putea fi ministrul digitalizării. Sorin Costreie este una dintre variantele luate în calcul de liderii de la PNL.
17.01.2022 | 15:40
Cine e propunerea PNL pentru Ministerul Digitalizarii Decizia finala luata marti
ADVERTISEMENT

Sorin Costreie ar urma să fie una dintre propunerile PNL pentru preluarea portofoliului de la Ministerul Digitalizării.

Cine ar putea fi noul ministru al digitalizării. Este prorector al Universității din București

Acesta ocupă în prezent funcția de prorector al Universității din București, iar confrm Digi24, cei din conducerea PNL doresc ca el să preia ministerul mai sus menționat.

ADVERTISEMENT

Decizia finală în acest sens urmează să fie luată marți, în cadrul Biroului Executiv Național al PNL, unde vor fi supuse votului toate variantele pentru Ministerul Digitalizării.

Funcția va fi preluată după o întreagă perioadă de neînțelegeri și tergiversări, mai ales între premierul actual și liderul PNL, Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT

De altfel, Sorin Costreie a publicat inclusiv un mesaj despre acest minister și a precizat pe ce ar trebui să se axeze activitatea acestuia.

Conform lui, partea cea mai importantă din denumirea instituției este cea de inovare, una des uitată, și care este mai importantă decât digitalizarea și cercetarea.

ADVERTISEMENT

„Marea majoritate se referă la MCID fie prin Ministerul Cercetării fie prin cel al Digitalizarii, dar foarte puțini (de fapt, după știrea mea nimeni) nu îi spune Ministerul (Cercetării) și) Inovării.

Ori, pe termen lung, această e provocarea, uităm permanent de inovare. Vrem o industie puternică, vrem o economie sănătoasă și o societate educată?

ADVERTISEMENT

Nu se poate să le avem fără creșterea competențelor de inovare unde suntem, din păcate, pe ultimul loc în societate. Aici trebuie o schimbare de mentalitate”, a scris el, pe rețelele de socializare.

Sorin Costreie: „Ca să inovezi ceva, trebuie inevitabil să știi bine acel domeniu”

Mai mult decât atât, Sorin Costreie a ținut să specifice că românii se consideră un popor inventiv pentru că se pricep la toate, dar pentru adevărata inovare este nevoie de specialiști.

„Știm și ne prețuim că un popor “inovativ”, asta pentru că ne pricem cam cu toții sau ni se pare că ne pricepem la toate: să reparăm țeava de la chiuvetă, să suflăm în jiglorul de la Dacie, să dăm cu bidineaua.

Ori aici e problema, ca să inovezi ceva, trebuie inevitabil să știi bine acel domeniu”, a mai scris prorectorul.

Ministerul Digitalizării a rămas fără conducător după demisia lui Florin Roman, care a fost implicat într-un scandal de plagiat.

ADVERTISEMENT