News

Cine e Radu Bânzaru, românul care va juca rolul lui Viktor Orban în filmul despre Angela Merkel

10.07.2019 | 21:04
Cine e Radu Banzaru romanul care va juca rolul lui Viktor Orban in filmul despre Angela Merkel
Actorul român Radu Bânzaru va juca rolul premierului ungur Viktor Orban Sursa foto. libertatea.ro

Radu Bânzaru (51 de ani) va juca în lungmetrajul ”Merkel”, un film realizat în regia lui Stephan Wagner. Actorul român va interpreta rolul premierului ungur Viktor Orban.

Cine este actorul Radu Bânzaru cel care va juca rolul lui Viktor Orban

Un film despre cancelarul german Angela Merkel va apărea în curând pe micile ecrane. Actorul român Radu Bânzaru va juca rolul premierului ungur Viktor Orban în lungmetrajul ”Merkel” a cărui acțiune se petrece în vara anului 2015. Rolul principal fi va interpretat de actrița de teatru germană Imogen Kogge.

Filmul prezintă etapele care au dus la deschiderea granițelor Germaniei unui milion de refugiați sirieni. Din distribuția peliculei mai fac parte nume mari ale actoriei printre care se numără: Josef Bierbichler și Timo Dierkes.

Radu Bânzaru a mai jucat în filme precum „The Whistleblower” (2010), de Larysa Kondracki, alături de staruri precum Rachel Weisz, Monica Bellucci şi Vanessa Redgrave, „Toni Erdmann” (2016), de Maren Ade, şi „Triunghiul morţii” (1999), de Sergiu Nicolaescu.

Angela Merkel muza unui scurtmetraj
Germanii fac un film despre cancelarul german Angela Merkel. Un român va juca rolul lui Viktor Orban
Sursa foto: digi24.ro

Cancelarul german muza unui film

Angela Merkel a ajuns protagonista filmului german după ce milioane de persoane care fugeau din Siria din cauza războiului civil au invadat Europa. Cancelarul german a devenit cunoscută pentru abordarea atentă și analitică în ceea ce privește politica. Merkel a luat o decizie care i-a surprins pe toți, a deschis granițele Germaniei. A fost lăudată pentru această decizie, dar latura politică a fost afectată.

Angela Merkel  (64 de ani) este cancelar al Germaniei din 2005. Merkel considerată una dintre cele mai puternice femei din lume.