News

Cine e Raluca Turcan, propunerea opoziției pentru Camera Deputaților? Cele mai amuzante gafe din cariera liderului PNL

29.05.2019 | 12:02
Cine e Raluca Turcan propunerea opozitiei pentru Camera Deputatilor Cele mai amuzante gafe din cariera liderului PNL

Deputatul liberal Raluca Turcan este candidatul opoziției pentru postul vacant de președinte al Camerei Deputaților, după ce această funcție a rămas vacantă în urma condamnării președintelui PSD, Liviu Dragnea. Turcan a fost propunerea PNL pentru șefia camerei inferioare a Parlamentului și a avut parte de sprijinul USR și PMP, celelalte partide din opoziție. Cariera politică a Ralucăi Turcan este una destul de interesantă care se întinde pe o perioadă de aproape două decenii.

Cine e Raluca Turcan, propunerea opoziției pentru președinția Camerei Deputaților

Raluca Turcan, născută Tatarcan, s-a născut în Botoșani, pe 2 aprilie 1976 și a intrat în politică în Partidul Democrat Liberal al lui Theodor Stolojan. Ea a absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale a ASE-ului și are un master în Comunicare și Relații Publice. Apropierea de Stolojan a ajutat-o pe Turcan să ajungă în fruntea PD-L și apoi PNL, după unirea dintre aceste partide.

Cine e Raluca Turcan, propunerea opoziției pentru preluarea președinției Camerei Deputaților *foto: hepta.ro
Raluca Turcan, alături de Rareș Bogdan și de Ludovic Orban, la un miting al PNL *foto: hepta.ro

Astfel, în 2004 liberala ajungea pentru prima oară deputat, într-o circumscripție de Sibiu și se află în prezent la al patrulea mandat în legislativ. Soțul ei este Valeriu Turcan, fostul consilier pe comunicare al lui Traian Băsescu. Cei doi s-au căsătorit în 2004 și au un băiețel pe nume Eric, născut în 2007. Turcan este considerată una dintre cele mai elegante prezențe din Parlamentul României. În 2010, deputatul aflat atunci la PDL a prezentat pe podiumul de modă de la București Fashion Week o creație a designerului Galinei Pânzaru.

Cine e Raluca Turcan, propunerea opoziției pentru preluarea președinției Camerei Deputaților *foto: hepta.ro
Raluca Turcan, în 2010, pe podium *foto: libertatea

Raluca Turcan, fost președinte interimar al PNL, în perioada decembrie 2016 – iunie 2017

În decembrie 2016, după dezastrul de la alegerile parlamentare și demisia Alinei Gorghiu, Raluca Turcan a devenit președintele interimar al PNL, până la alegerea lui Ludovic Orban la congresul liberalilor în funcția de conducere a PNL. Raluca Turcan s-a făcut remarcată și prin mai multe gafe haioase. Prezentă în platou la o emisiune televizată, Turcan nu și-a mai știut vârsta. Ea a spus că ar avea 28 de ani, dar apoi a fost pusă în fața CV-ul său de pe site-ul Camerei Deputaților, unde scria că ar avea 32 de ani. „Efectiv am uitat”, a spus Turcan în emisiune atunci când moderatorul i-a atras atenția cu privire la acest subiect.

Un alt moment haios a fost în 2010, când presa a relatat că Raluca Turcan i-ar fi cerut explicații preşedintelui TVR pentru costisitoarea lansare a „postului local” TVR Hunedoara, într-o şedinţă a Comisiei pentru Cultură şi Mass-Media de la Camera Deputaților. De fapt, Turcan voia să se refere la  TVR HD, unde HD erau iniţialele de la High Definition.