News

Cine e românca ucisă de un rechin în Egipt. Femeia lucra la ANAF

Femeia din România care a murit după întâlnirea cu un rechin în Egipt se numea Roxana Donisan și era din Suceava. Femeia lucra la Administrația Județeană a Finanțelor Publice.
04.07.2022 | 14:09
Cine e romanca ucisa de un rechin in Egipt Femeia lucra la ANAF
Femeia ucisă de rechin în Egipt era din Suceava. Foto: svnews.ro
ADVERTISEMENT

Potrivit www.svnews.ro, femeia era angajată a Administrației Județene a Finanțelor Publice Suceava. Femeia se afla în concediu în Hurghada și a murit la mică distanță unde o austriacă de 68 de ani a fost omorâtă, aparent, de același rechin.

Cine e femeia ucisă de Rechin în Egipt

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că Ambasada României la Cairo a fost notificată telefonic de către un agent de turism, care i-a înștiințat pe oficialii români despre moartea femeii.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții ambasadei au aflat, astfel, în timp record identitatea femeii ucise de rechin.

”Reprezentanții Ambasadei României la Cairo au întreprins demersurile necesare pe lângă autoritățile române competente pentru identificarea, de urgență, a familiei din România a persoanei decedate, fiind transmise condoleanțe pentru pierderea suferită și oferite informațiile necesare cu privire la repatrierea trupului neînsuflețit pentru a fi înmormântat în România”, menționează sursa citată.

În contextul atacurilor din Hurgada, MAE recomandă tuturor turiștilor români să urmeze atent sfaturile și recomandările autorităților locale în ceea ce privește zonele sigure de recreere și înot în mare.

ADVERTISEMENT

Românca a fost ucisă de un rechin în timp ce înota în mare, la doar 600 de metri unde a fost ucisă și o altă femeie din Austria, în vârstă de 68 de ani.

Femeia din România a fost ucisă de un rechin Mako, unul dintre cei mai periculoși rechini din zona Hurghada.  Rechinii Mako au lungimea corpului de până la patru metri. Acest rechin e considerat cel mai rapid rechin din lume, coada sa ajutându-l să înoate extrem de bine în apă.

ADVERTISEMENT

Rechinul poate atinge o greutate de până la 600 kg, iar femela acestei specii este în general mai mare decât masculul. Rechinul are capul lung, de formă conică, botul ascuțit. Dinții sunt mari, ascuțiți și fără zimți.

Femeia a fost atacată cu o viteză de peste 75 km/h, astfel că a avut șanse minime să evite prădătorul care se pregătea să ucidă.

ADVERTISEMENT
Tags: