News

Cine e singura elevă din țară care a luat 10 la Bacul din toamnă. Nimeni nu a mai reușit asta de 18 ani

02.09.2020 | 20:48
Cine e singura eleva din tara care a luat 10 la Bacul din toamna Nimeni nu a mai reusit asta de 18 ani
ADVERTISEMENT

Moment istoric la Bacalaureat, o elevă a luat 10 pe linie la sesiunea din toamnă. Acest lucru nu s-a mai întâmplat în România în ultimii 18 ani.

Fata este elevă a Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” din Oradea. Numele ei este Sonia Goilean și este considerată o elevă silitoare, discretă și cuminte. Circumstanțele au făcut-o să dea Bacul în toamnă. Sonia n-a putut participa la sesiunea din vară din motive medicale.

ADVERTISEMENT

În general, în această sesiune dau Bacul absolvenţi care au picat examenul la prima încercare. Acesta este și motivul pentru care excelența și perfecțiunea sunt atinse rar în această perioadă. Au trecut aproape două decenii de când nu mai reușise cineva să obțină 10 pe linie.

Premieră: După 18 ani, o elevă a luat 10 la BAC, la sesiunea de toamnă

“Premieră pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului: un elev din judeţul Bihor a încheiat examenul cu media generală 10 (zece), caz unic în ultimii 18 ani”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Educaţiei.

ADVERTISEMENT

Sonia Goilean este foarte fericită pentru performanța ei, dar este bucuroasă și că a reușit să scape de problemele medicale care o determinaseră să amâne Bacalaureatul.

“Acum sunt foarte bine, extrem de fericită pentru reuşită şi pentru faptul că problemele medicale din prima sesiune nu m-au împiedicat să dovedesc adevărata mea valoare”, a afirmat Sonia pentru Bihoreanul.

ADVERTISEMENT

”Voi urma Facultatea de Psihologie. Sunt atrasă de complexitatea unui om și de personalitatea acestuia. Am și o latură creativă foarte bine dezvoltată și deși sunt emotivă din fire, îmi place să interacționez cu oamenii”, a spus eleva pentru Bihon.ro.

“Sigur că orice notă de zece ne bucură, dar pentru noi nu este nimic spectaculos. Sonia nu s-a putut prezenta la prima sesiune din motive medicale, nu Covid-19, ci altele, dar nu este o surpriză rezultatul ei. Este un copil serios, care a trudit cu discreţie şi a fost necăjită că nu a putut să fie în trend cu colegii ei”, a declarat directoare Colegiului, Livia Muntean.

ADVERTISEMENT

După eleva de 10, urmează în Bihor, un elev de la Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu” din Oradea, care a obţinut media 8,21. Este interesant că în acest județ, din cei 1.273 de elevi înscriși la sesiune, doar 1.041 s-au prezentat. Mai alarmant este faptul că numai 345 au luat medii de peste 6 și au promovat.

ADVERTISEMENT