Life

Cine e socrul Vlăduței Lupău: Toma Rus a fost adjunct al Direcției Antidrog. Ce afaceri deține. Foto

Cine e socrul Vlăduței Lupău. Toma Rus a terminat școala SRI, dar a fost implicat în multe scandaluri, inclusiv cu unele acuzații de corupție. Acesta deține mai multe afaceri.
20.04.2022 | 19:03
Cine e socrul Vladutei Lupau Toma Rus a fost adjunct al Directiei Antidrog Ce afaceri detine Foto
Cine e socrul Vlăduței Lupău: Toma Rus a fost adjunct al Direcției Antidrog. Ce afaceri deține. Foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Socrul Vlăduței Lupău este acum la pensie. În trecut, acesta a fost chestor de poliție, iar destul de recent a fost implicat într-un scandal.

Cine e socrul Vlăduței Lupău. Toma Rus a terminat Academia Națională de Informații. Ce afaceri are

Toma Rus, socrul Vlăduței Lupău, a fost chestor de poliție, dar și secretar de stat în Ministerul de Interne, pe vremea mandatului lui Gabriel Oprea, scrie gazetadecluj.ro.

ADVERTISEMENT

Scorul Vlăduței Lupău a terminat școala SRI, Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul”, iar Vasile Dâncu, fostul vicepremier al țării, a făcut parte din comisia care a analizat lucrarea acestuia de la finalul studiilor, intitulată “Criminalitatea organizată. Vulnerabilitate la adresa securității naționale”.

Toma Rus
Cine e socrul Vlăduței Lupău. Foto: Știri de Cluj

Toma Rus avea mai multe farmacii pe numele soției sale încă de pe vremea când era polițist și are o fermă de bizoni la Recea Cristur, scrie Știri de Cluj.

ADVERTISEMENT

Toma Rus, implicat în scandaluri, inclusiv cu un jurnalist

Totuși, numele lui Toma Rus nu a stat departe de diverse scandaluri, inclusiv unele cu acuzații de corupție, trafic de influență, abuz în serviciu ori fals în declarații.

Totodată, socrul vedetei a mai fost implicat și într-un caz de șantaj cu Arpad Paszkany, fostul finanțator de la CFR Cluj. Direcția Națională Anticorupție l-a scos atunci de sub urmărirea penală.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Toma Rus a condus Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Cluj până în decembrie 2006. Socrul Vlăduței Lupău a fost și adjunct al șefului Direcției Generale de Combatere a Criminalității Organizate și Antidrog.

Toma Rus este șeful securității de la CFR Cluj și a fost acuzat de jurnalistul Justin Gafiuc că i-a pus pe oamenii din subordinea sa să îl bată.

ADVERTISEMENT

„Instant, le-a făcut un semn câtorva stewarzi să intervină și să mă evacueaze din stadion! Oamenii s-au conformat, patru indivizi cu veste galbene m-au imobilizat și au început să mă târască efectiv spre poarta arenei, în timp ce strigam să mă elibereze.

În meleul format, mi-au altoit și vreo doi pumni pe dedesubt, mi-au rupt cămașa, totul desfășurându-se sub privirile și coordonarea lui Toma Rus și a adjunctului său, un tip cu părul scurt, alb”, a spus Justin Gafiuc, conform GSP.

Toma Rus s-a apărat și a spus că jurnalistul a fost cel care l-a înjurat și lovit.

 ”I-am spus să revină la locul presei pentru că jucătorii oaspeți nu doreau să fie deranjați și m-a înjurat, chiar m-a lovit”, a declarat Toma Rus.

ADVERTISEMENT