News

Cine e tânăra care a murit după ce a născut singură într-un sat izolat din Alba. ÎPS Teodosie vrea să-i boteze bebelușul

O femeie a murit la doar 33 de ani într-o casă izolată din Apuseni, după ce a dat naștere un copil perfect sănătos de 4 kilograme.
05.02.2023 | 19:45
Cine e tanara care a murit dupa ce a nascut singura intrun sat izolat din Alba IPS Teodosie vrea sai boteze bebelusul
O femeie a murit la naștere. foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tânăra a murit la trei zile după ce a născut, în urma unor complicații. Femeia era la al 7-lea copil și mai născuse în acest mod.

O tânără a murit după ce a născut copilul acasă în Apuseni

Impresionat de povestea ei, ÎPS Teodosie a anunțat că vrea să boteze fetița născută în urmă cu trei zile, potrivit România TV. Copilul a fost născut pe 2 februarie, în timpul nopții, în satul Dos, comuna Scărișoara, județul Alba.

ADVERTISEMENT

Femeia în vârstă de 33 de ani avea șapte copii, mai exact 6 fete și un băiat. Potrivit anchetatorilor, vestea nașterii a ajuns până la serviciul de Ambulanță care a trimis imediat la fața locului un echipaj.

Surprinzător, femeia a refuzat categoric să fie ajutată de medici, considerând că are destulă experiență pentru a trece peste naștere, chiar la ea acasă. Femeia a fost indusă în eroare de faptul că s-a simțit bine imediat după naștere, însă starea ei s-a agravat brusc probabil în urma unor probleme ascunse pe care medicii le-ar fi putut detecta în timp util, dacă erau lăsați.

ADVERTISEMENT

Familia respectivă locuiește într-o casă izolată din Alba, cei mai apropiați vecini fiind la 1 kilometru distanță. În aceste condiții din centrul comunei până la casa femeii salvatorii SMURD spun că au avut nevoie de 2 ore de mers în zăpadă, pentru a ajunge la femeie. Din păcate a fost prea târziu, aceasta murind între timp.

În momentul în care au ajuns la victimă, cu ajutorul unor tractoare ”medicii au început manevrele de resuscitare care, din nefericire, nu au avut succes, fiind declarat decesul femeii”, potrivit sursei citate. Vizibil afectat de această poveste, ÎPS Teodosie a declarat că vrea să boteze fetița rămasă orfană.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale, riscul de moarte al mamelor la naștere este de aproape 10 ori mai mare în România decât în Polonia sau Belarus. Concret, 19 femei mor la fiecare 100.000 de nașteri în țara noastră. În țări civilizate ca Norvegia, Italia sau Polonia mor doar 2 femei. Paradoxal, inclusiv Belarus stă mai bine ca România la acest capitol.

Potrivit UNICEF și OMS, la nivel mondial la fiecare 11 secunde o mamă moare în timpul nașterii. În total mor 2.8 de femei în acest mod, majoritatea de boli precum septicemia.

ADVERTISEMENT

”În întreaga lume, nașterea este o ocazie pentru bucurie. Cu toate acestea, la fiecare 11 secunde, nașterea se transformă într-o tragedie familială. Doua mâini calificate să ajute mamele și nou-născuții în perioada nașterii, împreună cu apa curată, alimentația adecvată, medicamentele de bază și vaccinurile, pot face diferența între viață și moarte”, a declarat Henrietta Fore, director executiv al UNICEF.

Cifrele sunt cu adevărat dramatice în țările africane. În Sudanul de Sud au murit, de exemplu, 1.150 de femei la 100.000 de nașteri, în timp ce în Ciad au fost 1.140 de decese, iar în Sierra Leone 1.120 de femei.

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024...
FOTO Austriecii de la Strabag pregătesc în România prima inaugurare importantă din 2024 pe infrastructura rutieră
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Un mare mister al filmului românesc. De ce i s-a interzis vocea lui...
Un mare mister al filmului românesc. De ce i s-a interzis vocea lui Amza Pellea
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume