Sport

Cine e „Taty” Castellanos, atacantul care a egalat un record vechi de 75 de ani după ce a marcat de patru ori în poarta lui Real Madrid

Cine este „Taty” Castellanos, fotbalistul care a marcat toate cele patru goluri ale Gironei în victoria cu Real Madrid. A egalat un record vechi de 75 de ani.
25.04.2023 | 23:58
Cine e Taty Castellanos atacantul care a egalat un record vechi de 75 de ani dupa ce a marcat de patru ori in poarta lui Real Madrid
Cine e „Taty” Castellanos, atacantul care a înscris de patru ori în poarta lui Real Madrid. Foto: Twitter.
ADVERTISEMENT

Girona a produs surpriza în meciul de pe teren propriu cu Real Madrid pe care l-a câștigat, scor 4-2 în etapa cu numărul 31 din La Liga. Toate golurile au fost marcate de Valentin „Taty” Castellanos în doar 62 de minute. Atacantul argentinian a egalat un record vechi de 75 de ani după cele patru reușite împotriva „galacticilor”.

Cine este „Taty” Castellanos, atacantul care i-a dat patru goluri într-un meci lui Real Madrid

„Taty” Castellanos a avut nevoie de doar 62 de minute pentru a înscrie de patru ori în poarta lui Real Madrid. Ultima oară când s-a întâmplat ca un fotbalist să înscrie de atâtea ori în poarta „galacticilor” a avut loc în 1947, când Esteban Echevarria marca de patru ori pentru Real Oviedo.

ADVERTISEMENT

Atacantul argentinian, împrumutat de Girona de la New York City la începutul sezonului, a marcat primul gol în minutul 12 cu o lovitură de cap din pasa lui Gutierrez. Alte 12 minute mai târziu, atacantul în vârstă de 24 de ani a profitat de ezitarea lui Militao și l-a învins din nou pe Lunin.

La scurt timp după fluierul de start al reprizei secunde, Castellanos a punctat din nou din pasa venită de la Couto. Aceeași extremă dreapta a pasat decisiv și la cel de-al patrulea gol al atacantului sud-american, care a marcat cu o lovitură de cap. Aproximativ 10.000 de persoane l-au aplaudat pe Castellanos în minutul 72 când a fost înlocuit de Stuani.

ADVERTISEMENT

„Taty” Castellanos a egalat un record vechi de 75 de ani după cele patru goluri cu Real Madrid

S-a întâmplat doar de șase ori în istorie ca Real Madrid să primească patru goluri într-un meci din campionat de la un singur fotbalist. De asemenea, ultimul fotbalist care a marcat un „hattrick” împotriva „los blancos” a fost Carlos Soler în urmă cu trei ani, când Valencia se impunea cu 4-1 în fața „galacticilor”.

„Taty” Castellanos a egalat un alt record deținut de această dată de un român. Atacantul din Argentina a marcat de trei ori în meciul cu Real Madrid la primul său sezon în La Liga. Ultima oară se întâmplase în 2000 când Laurențiu Roșu marca de trei ori pentru Numancia pe 4 noiembrie 2000.

ADVERTISEMENT

În toate competițiile, 10 jucători au înscris cel puțin patru goluri într-un meci oficial cu Real Madrid. Ultima oară s-a întâmplat în 2013, când Lewandowski îmbrăca tricoul lui Dortmund. Castellanos a evoluat pentru prima oară la nivel profesionist la Universidad de Chile.

Ulterior, argentinianul a fost împrumutat și cumpărat de New York City, în MLS, de la CA Torque din Uruguay. În actuala stagiune la Girona, atacantul a marcat 12 goluri în 31 de partide și a pasat o singură dată decisivă.

ADVERTISEMENT
  • 10 milioane de euro este cota lui „Taty” Castellanos, potrivit Transfermarkt.com.

„Taty” Castellanos și-a închis conturile de socializare după ratarea din meciul cu Barcelona

Castellanos a fost aproape să aducă o altă victorie importantă pentru Girona în urmă cu două săptămâni. Echipa de pe locul 9 din La Liga a remizat pe Camp Nou cu Barcelona, scor 0-0 în etapa cu numărul 28 din La Liga. „Taty” Castellanos a ratat dintr-o poziție favorabilă de unu-la-unu cu ter Stegen, iar presiunea pusă de fani l-au făcut pe atacant să-și închidă conturile de socializare.

„O noapte de vis, am făcut un joc grozav și este o fericire. A fost un vis să marchez împotriva lui Madrid și să marchez patru goluri, ei bine, nici nu mi-am putut imagina.

Îmi amintesc de familia mea, de oamenii din Argentina, din Mendoza, care mă susțin mereu. Vorbim despre cei mai buni din lume (n.r. cei de la Real Madrid). Am jucat foarte bine. Trebuia să câștigăm și am reușit”, a declarat Castellanos, la finalul meciului, potrivit Marca.

ADVERTISEMENT