Fotbal intern

Cine e Toni Conceicao, noul antrenor al CFR Cluj. Ce trofee a luat

25.07.2018 | 21:25
Cine e Toni Conceicao noul antrenor al CFR Cluj Ce trofee a luat

Cine Toni Conceicao, noul antrenor al CFR Cluj? Ei bine, un nume cunoscut fanilor clujeni și celor ai fotbalului din România: Toni Conceicao! Portughezul are o relație de lungă durată cu echipa clujeană, fiind în primă fază principalul scouter al echipei pentru ”zona Portugalia”, la recomandarea lui fiind aduși mai mulți jucători care s-au impus de-a lungul timpului la CFR, cum ar fi Cadu, Tony sau Dani. Conceicao a fost apoi și antrenor principal al formației din Gruia în două rânduri, prima oară în 2009, iar apoi în sezonul 2015-2016.

Conceicao a reușit să câștige cu CFR Cupa României în două rânduri (2009 și 2016) și Supercupa (în 2016). Portughezul a mai antrenat în România la FC Brașov și la Astra. Conceicao are în acest moment 56 de ani și este soluția de avarie la îndemână pentru șefii clujeni, mai ales că datorită relației excelente pe care o are cu Iuliu Mureșan. Și, mai ales în contextul în care Mureșan redevine numărul 1 pe parte administrativă în Gruia prin plecarea lui Bogdan Mara, atunci alegerea e una logică.

Cine e Toni Conceicao, noul antrenor al CFR Cluj

Cine e Toni Conceicao, noul antrenor al CFR Cluj, știu bine și fanii ardeleni, el fiind unul din cei mai apreciați tehnicieni care au stat pe banca formației ardelene. Conceicao poate fi o soluție interimară pentru înlocuirea lui Edi Iordănescu, însă aceasta s-ar putea permanentiza dacă întoarce rezultatul la Malmo (1-0 pentru suedezi în tur, la Cluj) și califică echipa în turul 3 al Champions League. Iordănescu jr. a fost demis miercuri seară, după ce tehnicianului i s-au reproșat atitudinea echipei din primele meciuri ale stagiunii și, mai ales, periclitarea sezonului european.