News

Cine era Doru, șoferul care a murit pe centura Ploieștiului. Bărbatul s-a înfipt cu mașina în parapet pentru că stătea pe telefon

Un șofer și-a găsit sfârșitul pe centura Ploieștiului după ce s-a înfipt cu mașina în parapetul care separa sensurile de mers. Polițiștii cred stătea pe telefon.
07.07.2024 | 22:01
Cine era Doru soferul care a murit pe centura Ploiestiului Barbatul sa infipt cu masina in parapet pentru ca statea pe telefon
Cine era Doru, șoferul care a murit pe centura Ploieștiului. Bărbatul s-a înfipt cu mașina în parapet pentru că stătea pe telefon
ADVERTISEMENT

Individul era patronul unei firme de securitate și conducea un ”bolid de lux” conform anchetatorilor. A murit pe loc, fiind străpuns de fiare, iar oamenii legii îi avertizează pe ceilalți șoferi să nu-i urmeze exemplul.

Bărbatul s-a înfipt cu mașina în parapet pentru stătea pe telefon în timp ce conducea

Victima nu ar fi fost atentă la drum pentru că era ocupată să se joace pe telefon și să-și citească mesajele. Accidentul s-a produs la ora 6:00 dimineața, pe centura Ploieștiului, iar șoferul se îndrepta spre București. A intrat cu viteză foarte mare în parapet, fiind străpuns de acesta.

ADVERTISEMENT

Bărbatul în vârstă de 42 de ani ar fi putut avea și probleme medicale care să-l fi determinat să adoarmă la volan, însă oamenii legii spus că cel mai probabil neatenția i-a adus sfârșitul. Aceste situații ar trebui evitate cu orice preț, avertizează Titi Aur, fostul mare campion.

”Nu doar că vorbea la telefon, poate chiar se uita în telefon, ca să vadă un mesaj, ca să vadă un e-mail, ca să se uite la o emisiune, la o ştire. Atenţia noastră se duce toată asupra telefonului şi ce se întâmplă în faţă aproape că nu mai contează“, a explicat Titi Aur, expert auto.

ADVERTISEMENT

Conform unor studii, șoferii care sunt atenți la telefon au un risc de 20 de ori mai mare să producă un accident. Între timp, vorbitul la telefon duce de la sine la o șansă crescută de 4 ori de a avea accident. Legea e clară în acest sens și nu permite șoferilor să vorbească la difuzor sau să folosească scuza pentru a avea ambele mâini pe volan.

Familia victimei din accidentul de la Ploiești se pregătește de înmormântare

Cei prinși că folosesc telefonul în timp ce conduc riscă amenzi chiar și de 1.300 de lei, pe lângă suspendarea permisului timp de o lună. “Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier.

ADVERTISEMENT

În cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, au transmis reprezentanții IJP Prahova. Familia și prietenii bărbatului se vor pregăti acum de înmormântare, după ce vor trece peste șocul morții.

Conform Ziarul de Ploiești, victima se numea Doru Cârciu, cel care deținea firma de pază Sofprest Protect Security. Bărbatul înființase firma în 2013 și locuia alături de familie în Câmpina, acolo unde era ”destul de implicat în viața socială a municipiului”.

ADVERTISEMENT

Conform presei locale, soții Cârciu obișnuiau să doneze mereu bani persoanelor nevoiașe. Acum, familia se pregătește de înmormântare, în timp ce angajații de la firma de pază din Câmpina se întreabă care va fi viitorul companiei, fără patron.

ADVERTISEMENT