News

Cine era românca găsită moartă în zăpadă, în Italia. Femeia iubea animalele și dresa câini ciobănești

Noi detalii ies la iveală în legătură cu românca găsită moartă în zăpadă, în Italia. Ce au relat autoritățile din peninsulă despre traiul ei.
29.01.2023 | 23:03
Cine era romanca gasita moarta in zapada in Italia Femeia iubea animalele si dresa caini ciobanesti
Femeia a fost găsită moartă alături de 3 din cei 11 câini ciobănești mioritici pe care îi dresa. Sursa foto: Corriere della Sera
ADVERTISEMENT

Moartea româncei găsite fără suflare, în zăpadă, în Italia, i-a uimit pe mulți dintre cei care au cunoscut-o. Pe numele său Cristiana Gugu și în vârstă de 50 de ani, s-a aflat că iubea nespus animalele și că era dresoare de câini ciobănești mioritici.

Noi detalii despre Cristiana, românca moartă în zapădă, alături de câinii ei, în Italia

Cristiana deținea 11 câini ciobănești mioritici, iar trei s-au stins alături de ea, în urmă cu câteva zile, din cauza gerului năprasnic. Potrivit publicației italiene Corriere della Sera, românca locuia de ceva vreme într-o cabană retrasă, dintr-o pădure situată în localitatea Badia Tedalda.

ADVERTISEMENT

Ea se întorcea de la cumpărături în ziua când și-a dat ultima suflare, la cinci kilometri de adăpostul său. Ar fi achiziționat mâncare pentru cei 11 câini, care se aflau în apropiere de propria cabană.

Câțiva martori au relatat că au văzut-o în timp ce urca cu greu panta înzăpezită. Totodată, primarul din Badia Tedalda a precizat pentru presa locală faptul că a încercat în repetate rânduri să ia legătura cu ea, să o ajute în legătură cu animalele, însă Cristiana ar fi refuzat sprijinul.

ADVERTISEMENT

”Se întorcea de la Sansepolcro cu autobuzul și la ora 15.00 a cumpărat țigări la barul Il Sottobosco’. Ultimul pachet, apoi s-a îndreptat spre Cocchiola ca să ducă furajele la câinii ei.

Am găsit-o miercuri. Două zile mai târziu. Avea și o plângere din partea mea și un ordin de evacuare, dar nu voia să plece. A refuzat orice soluție care o despărțea de câini, cea a unui grajd de alături i-a plăcut, cineva a blocat totul.

ADVERTISEMENT

Încă din seara zilei de 23, am inspectat șopronul împreună cu un angajat municipal și doi carabinieri forestieri din Badia. Câinii din rasa Mirotic închiși în grajdurile pentru cai, doar un singur cățeluș liber și speriat într-o cameră, ceilalți înfometați, dar sănătoși. Îi ofeream pături: ea spunea că nu, că o încălzeau câinii ei”, a declarat edilul din Badia Tedalda.

Cum au găsit autoritățile cadavrul Cristianei

Cadavrul Cristianei a fost descoperit după ce mama sa o suna în repetate rânduri și nu mai răspundea la telefon. Ea a alertat autoritățile și acestea au găsit-o, miercuri, în misiunea lor chiar pe drumul din apropierea locuinței femeii.

ADVERTISEMENT

Cristiana zăcea sub un metru de zăpadă. La fața locului s-au deplasat și echipaje medicale, care au constatat că românca a făcut infarct, din cauza temperaturilor foarte scăzute. Ancheta continuă în acest caz.

ADVERTISEMENT
Tags: