Fotbal intern

Cine este Adrian Stoian, noul transfer al lui FCSB! E fan U Craiova şi şi-a tatuat stema oltenilor! Video

14.01.2019 | 17:08
Cine este Adrian Stoian noul transfer al lui FCSB E fan U Craiova si sia tatuat stema oltenilor Video

Adrian Stoian este noul transfer al lui FCSB. Atacantul de 27 de ani este a doua achiziţie a iernii pentru vicecampioana României, după Florentin Matei, iar Gigi Becali a anunţat că internaţionalul român va ajunge marţi în cantonamentul echipei antrenate de Mihai Teja.

Născut pe 11 februarie 1991 la Craiova, Adrian Stoian a făcut primii paşi în fotbal la Şcoala de fotbal a lui Gică Popescu, unde a jucat până în 2008. Atacantul a fost transferat de AS Roma în urmă cu 11 ani, iar pe 21 martie 2009 a debutat în Serie A, într-un meci pierdut de romani în faţa lui Juventus, scor 1-4. Lucian Spalletti l-a introdus pe teren în partida de pe “Olimpico” în minutul 90+2, în locul lui Mirko Vucinic.

Adrian Stoian, noul transfer al lui FCSB, are tatuaj cu stema lui U Craiova

Adrian Stoian, noul transfer al lui FCSB, este mare fan al Universităţii Craiova şi şi-a tatuat stema clubului. “Stema Craiovei de pe brațul stâng e un tatuaj care nu mai contează. N-am jucat niciodată pentru Craiova, însă țin cu ea de mic. Mergeam cu tata la stadion”, declara Adrian Stoian în 2016.

Cine este Adrian Stoian, noul transfer al lui FCSB. Şi-a tatuat stema Universităţii Craiova
Cine este Adrian Stoian, noul transfer al lui FCSB. Şi-a tatuat stema Universităţii Craiova

În cei patru ani petrecuţi la AS Roma, Adrian Stoian a jucat un singur meci şi a fost împrumutat la Pescara şi Bari. În vara anului 2012, atacantul român a fost transferat de Chievo Verona, echipă pentru care a jucat 29 de meciuri în Serie A şi a marcat trei goluri. Prima reuşită în campionatul Italiei a venit în meciul Chievo – Pesacara 2-0, partidă jucată pe 31 octombrie 2012. Cu toate acestea, Adrian Stoian a fost împrumutat la Genoa, Bari şi Crotone, echipă la care s-a şi transferat definitiv în 2015.

În 2012 nu îşi dorea să revină în România

În 2012, pe când juca la Bari, Adrian Stoian declara că nu vrea să revină în România. “Acum, că am plecat de mic şi să zicem că am crescut cu altă mentalitate, dar prefer să rămân în Italia, să continui aici, ţinând cont că şi jucătorii care sunt în Liga I se gândesc mereu la un transfer în străinătate. Eu mă găsesc deja în străinătate, în Italia, nu ştiu de ce aş putea să mă întorc acasă”, spunea noul transfer făcut de FCSB.

Pentru echipa naţională a României, Adrian Stoian a jucat două meciuri. Debutul pentru tricolori l-a bifat pe 4 iunie 2013, când a jucat opt minute în amicalul contra selecţionatei din Trinidad şi Tobago. Cinci ani mai târziu, atacantul a jucat 90 de minute în amicalul România – Finlanda 2-0.

  • 2 goluri a marcat Adrian Stoian în actualul sezon pentru Crotone
  • 1.800.000 de euro este cota lui Adrian Stoian conform transfermarkt.com