Simona Halep

Cine este Ajla Tomljanovic, adversara Simonei Halep în turul 2 de la Australian Open 2021

08.02.2021 | 11:19
Cine este Ajla Tomljanovic adversara Simonei Halep in turul 2 de la Australian Open 2021
Ajla Tomljanovic o va înfrunta pe Simona Halep pentru a patra oară în carieră. Fără succes până acum
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a calificat în turul 2 la Australian Open, după ce a învins-o pe Lizette Cabrera, scor 6-2, 6-1. În următoarea fază a competiției, românca o va înfrunta pe Ajla Tomljanovic, o altă reprezentantă a gazdelor.

Ajla Tomljanovic s-a calificat în turul 2 la Australian Open 2021 fără prea mari emoții. A învins-o pe Misaki Doi în doar 73 de minute, scor 6-2, 6-1. Tomljanovic este pe locul 69 în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și Ajla Tomljanovic s-au mai înfruntat de trei ori până acum, iar jucătoarea din România s-a impus de fiecare dată. A fost nevoie de trei seturi la Cincinnati, în 2018, și la Roland Garros, în 2019.

Ajla Tomljanovic s-a operat la umăr în 2016 şi a lipsit un an din circuit. S-a iubit cu Nick Kyrgios şi are o relaţie cu Berrettini

Iar ultima confruntare directă, în ianuarie 2020, la Adelaide, a fost câștigată de Simona Halep în minimum de seturi. Dar nu fără tensiune. A fost partida în care Simona Halep a strigat spre loja ei că are probleme din punct de vedere fizic. Iar câteva zile mai târziu l-a concediat pe Teo Cercel.

ADVERTISEMENT

Tomljanovic este pentru a patra oară în carieră în turul 2 la Australian Open. Dar nu a trecut niciodată de această fază a competiției la Melbourne. Cea mai bună performanță a ei la un Grand Slam rămâne cea din 2014, când ajungea în turul 4 la Roland Garros. Cu victorii la Schiavone, Vesnina și Radwanska.

La acea vreme, Tomljanovic era considerată una dintre cele mai promițătoare jucătoare din lume. Dar o accidentare la umăr i-a stopat ascensiunea. S-a operat în cele din urmă în martie 2016 și a lipsit un an din competiții. A fost o accidentare asemănătoare cu aceea pe care a suferit-o și Sorana Cîrstea în 2015.

ADVERTISEMENT

Revenirea în circuit după pandemia de coronavirus nu a fost una reușită pentru Tomljanovic. A fost eliminată în turul 1 la toate cele șase competiții la care a participat în a doua parte a sezonului 2020.

În 2021, Ajla Tomljanovic a fost eliminată în turul 2 la Abu Dhabi, de Aryna Sabalenka, și de Alizet Cornet, turul 1, la Gippsland Trophy.

ADVERTISEMENT

Ajla Tomljanovic este considerată una dintre cele mai frumoase jucătoare din circuitul WTA. Între 2015 şi 2017 a avut o relaţie cu Nick Kyrgios. Iar din vara lui 2019 se iubeşte cu un alt star din ATP, italianul Matteo Berrettini.

ADVERTISEMENT