News

Cine este Alexandra Georgiana Văcaru, noul prefect al Capitalei. Câți bani a câștigat pe lună, potrivit declarației de avere

Alexandra Georgiana Văcaru este noul noul prefect al Capitalei. Numirea acesteia a fost făcută în prima ședință a guvernului interimar Cîțu.
06.10.2021 | 21:54
Cine este Alexandra Georgiana Vacaru noul prefect al Capitalei Cati bani a castigat pe luna potrivit declaratiei de avere
Cine este Alexandra Georgiana Văcaru, noul noul prefect al Capitalei. Câți bani a câștigat pe lună, potrivit declarației de avere. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Începând de miercuri, 6 octombrie 2021, Capitala are un prefect cu putere deplină de decizie.

În prima ședință a Guvernului interimar condus de Florin Cîțu, premier demis prin moțiune de cenzură, Alexandra Georgiana Văcaru a fost numită în funcția de prefect.

Cine este Alexandra Georgiana Văcaru, noul prefect al Capitalei

Pe data de 9 septembrie, Florin Cîțu a decis demiterea tuturor prefecților și subprefecților din țară care au fost propuși de USR PLUS. Printre aceștia s-a numărat și Alin Stoica, prefectul Capitalei.

ADVERTISEMENT

La aproape o lună distanță, același Executiv condus de Florin Cîțu, acum premier interimar, a numit un nou prefect în București.

E vorba de Alexandra Georgiana Văcaru. Aceasta este inspector la Consiliul Concurenței și consilier pentru afaceri europene la Curtea de Justiție a UE. Din august 2021, Văcaru ocupă și poziția de șef al serviciului juridic în cadrul Ministerului Cercetării.

ADVERTISEMENT

Potrivit CV-ului acesteia, prezentat de G4Media, în perioada iunie 2013 – iunie 2015, Alexandra Văcaru a fost ”consilier pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, agentul guvernamental pentru CJUE”.

Noul prefect al Capitalei are o licență în Drept la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași și în Relații Internaționale și Studii Europene la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca. De asemenea, a absolvit studii de masterat în drept european la Paris.

ADVERTISEMENT

Noul trimis al Guvernului în teritoriu a început studiile de doctorat la Şcoala Doctorală Ordine Publică şi Siguranţă Naţională Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” de unde însă s-a retras înainte de finalizare cursurilor.

Câți bani a câștigat pe lună, potrivit declarației de avere

Alexandra Georgiana Văcaru are o situație bună din punct de vedere material. Din cea mai recentă declarație de avere, emisă în iunie 2021, noul prefect deține 5 terenuri agricole și trei apartamente cumpărate în Iași (2016) și București (2015 și 2017).

ADVERTISEMENT
  • 4.000 de euro este suma aproximativă pe care Alexandra Văcaru a câștigat-o lunar, conform datelor din CV

Noul prefect are un venit de puțin peste 40.000 de lei/an de la Consiliul Concurenței și de 40.000 de euro/an de la Tribunalul UE, unde a lucrat la cabinetul judecătoarei Mirela Stancu, conform declarației de avere și CV-ului, mai precizează sursa citată.

După demiterea lui Alin Stoica, Florela-Antonela Ghiţă, subprefect al Municipiului Bucureşti, a fost desemnată ca înlocuitor al prefectului Capitalei, potrivit unui ordin al Ministerului Afacerilor Interne.

ADVERTISEMENT