Fotbal intern

Cine este Alexandru Olteanu, fotbalistul debutat de Bergodi în Dinamo – U Craiova. Clubul l-a dat în judecată în 2016

18.10.2020 | 21:25
Cine este Alexandru Olteanu fotbalistul debutat de Bergodi in Dinamo  U Craiova Clubul la dat in judecata in 2016
Cine este Alexandru Olteanu, fotbalistul debutat de Bergodi în Dinamo - U Craiova. Clubul l-a dat în judecată în 2016
ADVERTISEMENT

Meciurile cu Dinamo au un farmec aparte pentru olteni și mai ales pentru „actorii” din teren. Un plus de motivație îl au jucătorii care sunt născuți în Oltenia și sunt crescuți de mici cu acest sentiment de „dușmănie” față de bucureșteni.

În ceea ce privește echipa pentru meciul derby al etapei cu numărul șapte, Cristiano Bergodi ar fi vrut să înceapă cu Ștefan Baiaram și Vladimir Screciu pentru a acoperi regula fotbaliștilor sub 21 de ani, însă accidentarea lui Screciu, anunțată în exclusivitate de FANATIK, l-au făcut pe tehnicianul italian să-și schimbe planurile și să apeleze la un jucător care nu a evoluat niciodată într-un meci oficial la echipa mare.

ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă cine este Alexandru Olteanu, fotbalistul debutat de Cristiano Bergodi în meciul dintre Dinamo și Universitatea Craiova.

UPDATE, ora 21:42 / Debutul lui Olteanu a fost de scurtă durată. Acesta a prins doar patru minute în partida de pe „Arena Naţională”. Locul său a fost luat de Stephane Acka. Bălaşa a trecut în partea dreaptă a defensivei.

ADVERTISEMENT

Cine este Alexandru Olteanu, fotbalistul debutat de Bergodi în Dinamo – U Craiova

Staff-ul tehnic al Universității Craiova a avut parte de momente neprevăzute înainte de meciul cu Dinamo. Pe lângă faptul că Bergodi a avut misiunea dificilă de a le ridica moralul jucătorilor veniți de la echipa națională, pandemia de coronavirus a lovit în lotul Științei, iar victimele au fost și sunt Ștefan Vlădoiu și George Cîmpanu.

Dacă Cîmpanu nu avea locul de titular asigurat, fiind un jucător proaspăt transferat, Vlădoiu nu ar fi lipsit din primul 11, iar tehnicianul Universității ar fi vrut să meagă pe mâna lui Screciu ca al doilea jucător U21, însă acesta s-a accidentat înainte de joc. În lotul deplasat la București, Craiova are trei jucători U21, fiind vorba de Vasile Constantin, rezervă în derby și fotbalist care ocupă poziția de mijlocaș. „Vali”, așa cum îi spun apropiații, a mai evoluat pentru prima echipă și chiar are două goluri marcate în sezonul trecut, dar a avut parte de o accidentare foarte gravă. De asemenea, Bergodi l-a mai avut la dispoziție pe Ștefan Baiaram, titular incontestabil și…Constantin Alexandru Olteanu, un puști venit de la echipa a doua a clubului.

ADVERTISEMENT

Apariția jucătorului în lotul pentru meciul cu Dinamo am putea spune că este o surpriză, deoarece Bergodi a mers pe mâna lui Ionuț Mitran, un alt tânăr fotbalist, însă acesta a fost lăsat la echipa a doua, iar evoluția sa din înfrângerea cu CSO Filiași nu a fost tocmai bună, posibil ca moralul său să fi fost afectat.

Constantin Alexandru Olteanu, în vârstă de 20 de ani, a fost „testat” de Bergodi în amicalul cu FC Argeș, iar jucătorul nu s-a descurcat rău, fiind chiar titular. Acesta mai evoluase într-un amical, cu Spartak Subotica, însă în perioada în care echipa era antrenată de Victor Pițurcă. Olteanu a fost rezervă la acel joc. Fundașul dreapta al Craiovei nu este străin de meciuri importante, dar acestea au fost mai mult în timpul junioratului. Are prezențe la naționalele de juniori ale României și are și experiență în fotbalul din afară, deoarece a făcut parte din echipa U19 a celor de la FC Emmen și a evoluat și pentru ACV Assen, o formație din ligile inferioare.

ADVERTISEMENT

De remarcat că Olteanu este un alt jucător provenit de la școala de fotbal a lui Silviu Bogdan, fostul manager al Centrului de Copii și Juniori al Universității Craiova. A început fotbalul la juniorii Gaz Metan CFR Craiova, apoi a venit mutarea la „Casa Bogdan”, acolo unde i-a avut colegi pe Screciu, Mihăilă sau Baiaram și a avut performanțe notabile pe plan național. Ulterior, a venit și transferul la juniorii clubului fanion al Olteniei.

În 2016, Universitatea Craiova și Alexandru Olteanu s-au aflat în conflict, deoarece jucătorul refuza să semneze un contract

Conform site-ului Federației Române de Fotbal, Universitatea Craiova a apelat la Comisia Națională de Soluționare a Litigiilor pentru a rezolva un conflict cu jucătorul: „Olteanu Constantin Alexandru este informat că pe rolul CNSL a fost înregistrată cererea de chemare în judecată înaintată de către clubul Club Sportiv U Craiova, având ca obiect constatare refuz semnare contract, cu termen de judecată la data de 24.11.2016.” La acel moment, Olteanu era minor.

Relațiile s-au îmbunătățit între cele două părți, iar jucătorul a devenit un jucător de bază pentru echipa a doua a clubului, cochetând și cu prima formație, iar Olteanu ar putea fi un fotbalist de viitor.

„Ne-a dat planurile peste cap această problema cu Vlădoiu. Vom începe cu copilul acesta, cu Olteanu. El a jucat bine în amicalul cu FC Argeș, s-a comportat bine. Este deja un cadou că începem cu el,” a spus Cristiano Bergodi înainte de meciul cu Dinamo.


(P) Cota BETANO pentru Dinamo – Craiova : 3,15 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!


ADVERTISEMENT