Sport

Cine este Anderlecht, adversara Universităţii Craiova din turul trei preliminar al Conference League. Duel infernal cu echipa lui Kompany

Încă o tragere la sorți cu ghinion pentru elevii lui Marinos Ouzounidis. Chiar dacă nu mai are anvergura de altădată, Anderlecht pornește cu prima șansă în dubla din Conference League.
19.07.2021 | 17:03
Cine este Anderlecht adversara Universitatii Craiova din turul trei preliminar al Conference League Duel infernal cu echipa lui Kompany
ADVERTISEMENT

Contrar așteptărilor, sorții nu au fost nici de această dată de partea Universității Craiova. Dacă va trece de albanezii de la FK Laci, ocupanta locului trei în precedenta ediție a Ligii 1 va înfrunta cel mai dificil adversar posibil.

Cu toate că vremurile în care domina fotbalul european sunt demult apuse, Anderlecht rămâne cea mai titrată echipă belgiană și favorită certă în duelul din turul trei preliminar al competiției.

ADVERTISEMENT

Stau mărturie cele peste 99 milioane de euro reprezentând valoarea totală a lotului condus de legendarul Vincent Kompany. Ca o comparație, valoarea totală a „juveților” (27,13 milioane de euro) nu o depășește pe cea a vedetelor Albert Sambi Lokonga, Yari Verschaeren și Hendrik Van Crombrugge.

Încă o tragere la sorți cu ghinion pentru Universitatea Craiova. Anderlecht este adversarul din turul 3 preliminar al Conference League

Înființat în anul 1908, Anderlecht a reușit să cucerească primul trofeu abia după Al Doilea Război Mondial, dar recordurile s-au ținut lanț de atunci. Concret, vorbim despre un palmares ce cuprinde 34 de campionate ale Belgiei, 9 Cupe, 13 Supercupe, Cupa UEFA (1) și Supercupa Europei (2).

ADVERTISEMENT

Până nu demult, din lotul echipei făceau parte și doi internaționali români, Nicolae Stanciu, respectiv Alexandru Chipciu, iar acum se vorbește despre transferul lui Florin Tănase de la FCSB. Prețul cerut de Gigi Becali în schimbul său – 5 milioane de euro – pare să-i descurajeze, însă, pe belgieni.

Asta este suma pe care el (n.r. patronul roș-albaștrilor) o dorește pentru Tănase, dar nu este o ofertă concretă de la Anderlecht. El este propus la mai multe echipe.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, nu a făcut nimeni o ofertă concretă ca să putem discuta. Eu mi-aș dori să plece Tănase, mai mulți jucători. Pentru că ăsta e scopul, interesul agenților.

Tănase e îndreptățit să plece, a făcut un campionat bun, a marcat 24 de goluri. Prețul corect este cât vrea Gigi. Dacă e corect, vom vedea. Dacă vine cineva și dă 4 milioane, hai să spunem că poți ajunge la o înțelegere.

ADVERTISEMENT

Dacă nu ai nicio ofertă concretă, n-ai ce să discuți. Eu, din ce știu, Anderlecht și-a schimbat proprietarul, a vândut jucătorii cu salarii mari. De asta și Chipciu și-a încheiat contractul mai repede, pentru că aveau o altă politică”, a explicat impresarul Victor Becali.

Marinos Ouzounidis, precaut înaintea duelului cu Laci

Până să dea piept cu Anderlecht, Universitatea Craiova trebuie să iasă învingătoare din dubla cu FK Laci. Prima manșă este programată joi, 22 iulie, de la ora 19:00, în Albania, iar returul va avea loc săptămâna viitoare, pe stadionul „Ion Oblemenco”.

Va fi un meci dificil, fiindcă adversara noastră nu este o echipă slabă. I-am văzut împotriva celor de la Podgorica şi ne-am convins că nu sunt un oponent modest. În Europa toate meciurile sunt dificile, iar dacă nu eşti concentrat şi dacă vom crede că suntem calificaţi fără să jucăm, atunci vom face o uriaşă greşeală.

Trebuie să ne recuperăm până la ora meciului, să vedem pe cine putem conta, fiindcă avem ceva probleme medicale la echipă, cu Vătăjelu, cu Baiaram, să vedem dacă-l vom putea recupera pe Antoine Conte. Cel mai important în acest moment este să lucrăm în echipă”, a declarat antrenorul alb-albaștrilor, Marinos Ouzounidis.

Lotul pentru meciurile din Conference League:

  • Portari: Mirko Pigliacelli, David Lazar, Laurențiu Popescu, Denis Rusu.
  • Fundaşi: Mihai Bălașa, Nicușor Bancu, Marius Constantin, Antoine Conte, Valerică Găman, Bogdan Vătăjelu, Ștefan Vlădoiu, Ionuț Mitran.
  • Mijlocaşi: Alexandru Cicâldău, Mihai Căpățînă, Ovidiu Bic, Alexandru Cîmpanu, Matteo Fedele, Alexandru Mărieș, Vasile Constantin, Alexandru Mateiu, Dan Nistor, Reagy Ofosu, Gustavo Vagenin, Ștefan Baiaram, Vladimir Screciu, Marian Danciu.
  • Atacanţi: Andrei Ivan, Elvir Koljic, Ivan Mamut, Jovan Markovic.

  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FK Laci. 1,78 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT