News

Cine este Andreea Beatrice, singura elevă cu 10 la Evaluare Națională din Bârlad. Ce note avea în gimnaziu

Andreea Beatrice este singura elevă din orașul Bârlad, județul Vaslui, care a obținut 10 la Evaluare Națională. Ea are un trecut școlar perfect, cu note impresionante.
24.06.2022 | 20:33
Cine este Andreea Beatrice singura eleva cu 10 la Evaluare Nationala din Barlad Ce note avea in gimnaziu
O singură elevă din Bârlad a luat nota 10 la Evaluarea Națională. Cine este Andreea Beatrice. Sursa foto: colaj Fanatik / Facebook
ADVERTISEMENT

Evaluarea Națională din 2022 a adus, înainte de contestații, peste 200 de medii de 10 în țară, mult peste totalul din 2021. Cu un an în urmă, doar 120 de elevi au luat notă maximă la limba română și la matematică.

O singură elevă din Bârlad a luat nota 10 la Evaluarea Națională. Cine este Andreea Beatrice

În județul Vaslui, doar doi elevi au reușit să obțină perfecțiunea la examenul de Evaluare Națională. Unul singur vine din Bârlad, un oraș cu peste 55.000 de locuitori. Este vorba de o fată pe nume Andreea Beatrice Dumitriu.

ADVERTISEMENT

Dacă ne uităm pe parcursul ei școlar din toți anii de învățământ primar și gimnazial, observăm că prestația Andreei la acest examen nu este una deloc surprinzătoare.

Cea mai bună pe oraș, Andreea a fost și cea mai bună la școala în care a învățat. Ea a fost șefă de promoție a Școlii Gimnaziale ”George Tutoveanu” din Bârlad.

ADVERTISEMENT

Eleva din Vaslui a absolvit cu 10 pe linie toate cele opt clase din școala generală. În următoare etapă a carierei sale educaționale, eleva se va înscrie la Colegiul Național “Gheorghe Roșca Codreanu”, specializarea matematică-informatică.

Andreea a simțit o presiune enormă înainte de examen: ”Toată lumea aștepta de la mine rezultate maxime”

În ciuda faptului că a fost o elevă eminentă, cu 10 pe line, Andreea recunoaște că presiunea înainte de Evaluarea Națională a fost enormă.

ADVERTISEMENT

Ea spune, în presa locală, că nu a realizat importanța reușitei sale decât în momentul afișării rezultatelor.

”Evaluarea Natională este examenul pe care elevii claselor a VIII-a se axează pe toată durata anului școlar. Deși cu toții am fost speriați la început, am ajuns ușor-ușor să așteptăm cu nerăbdare examenul pentru a scăpa de această grijă ce ne apăsa. Fiind șefă de promoție cu media generala 10, presiunea pusă pe mine a fost enormă, toată lumea așteptând de la mine rezultate maxime la examen.

ADVERTISEMENT

Chiar mă simțeam capabilă să ajung la această performanță, teama de a-i dezamăgi pe ceilalți și imprevizibilitatea subiectelor îmi provoca o stare de îngrijorare. După trecerea examenelor am așteptat cu nerăbdare afișarea rezultatelor.

Deși eram mulțumită de cum m-am prezentat la examen și mă așteptam la o notă apropiată de 10, nu am realizat importanța reușitei mele decât în momentul afișării rezultatelor!”, a declarat Andreea Beatrice Dumitriu, pentru publicația VremeaNouă.ro.

ADVERTISEMENT