Fotbal intern

Cine este Andrei Marc, noul fundaş transferat de FCSB! Scandal cu Marica, dialog halucinant cu Dorinel Munteanu şi cum l-a umilit Alibec! Video

10.08.2019 | 12:32
Cine este Andrei Marc noul fundas transferat de FCSB Scandal cu Marica dialog halucinant cu Dorinel Munteanu si cum la umilit Alibec Video

Andrei Marc este ultimul jucător transferat de FCSB. Fundaşul central de 26 de ani a fost împrumutat de la Concordia Chiajna până la finalul sezonului 2019-2020, vicecampioana României având şi opţiunea de cumpărare definitivă. FANATIK îţi prezintă câteva episoade importante din cariera lui Andrei Marc.

Andrei Marc îşi dorea un transfer la FCSB în 2013

În 2013, Andrei Marc era unul dintre fotbaliştii promiţători ai Ceahlăului Piatra Neamţ, iar Dumitru Dragomir îi transmitea lui Laurenţiu Reghecampf că ar trebui să-l transfere la FCSB. Într-o conferinţă de presă, fundaşul susţinea că nu ar spune pas unei mutări la formaţia roş-albastră.

“Am înţeles că se caută un fundaş central de mare perspectivă. Ştiu unul la Piatra Neamţ, care va fi la fel de mare ca Vlad Chiricheş. Un tânăr de 20 de ani, care va ajunge printre cei mai tari din România şi din Europa. Nu vă dau numele, că o ia razna. I-am spus lui Reghecampf de el şi mi-a zis că îl ştia şi îl monitoriza deja”, spunea Dumitru Dragomir. “Eu nu ştiu nimic. Îi mulţumesc lui Dragomir că mă vede un bun fundaş central. Orice jucător vrea să ajungă la o echipă care joacă în Europa. Eu aş vrea să ajung la Steaua”, era răspunsul lui Andrei Marc.

Cine este Andrei Marc, noul fundaş transferat de FCSB
Cine este Andrei Marc, noul fundaş transferat de FCSB

Replică lipsită de fair-play la adresa lui Ciprian Marica

Pe 6 martie 2016, Dinamo şi FCSB terminau la egalitate, scor 1-1, iar Ciprian Marica suferea o accidentare în prima repriză a derby-ului şi era înlocuit de Laurenţiu Reghecampf. La finalul meciului, întrebat dacă îi pare rău că fostul internaţional s-a accidentat, Andrei Marc a oferit un răspuns şocant: “Nu, nu-mi pare”.

După această replică, Andrei Marc şi-a cerut scuze şi a susţinut că răspunsul lui a fost interpretat greşit. “S-a interpretat puțin greșit. Nu că m-aș bucura de răul lui, ci doar că nu se baza FCSB pe serviciile lui în continuare și asta va fi în folosul nostru. Am vorbit cu Ciprian și am lămurit problema”, a spus Andrei Marc.

Dialogul halucinant avut cu Dorinel Munteanu la Concordia Chiajna

În sezonul trecut din Casa Pariurilor Liga 1, Andrei Marc a fost antrenat de Dorinel Munteanu la Concordia Chiajna. În toamna anului trecut, FANATIK prezenta un dialog halucinant purtat între fostul internaţional român şi noul transfer făcut de FCSB“Auzi, tu lucrezi aici la Chiajna? Ești de la club de la Concordia?”, i-a spus Dorinel Munteanu. “Da, lucrez aici. Sunt căpitanul echipei de fotbal!”, a fost răspunsul lui Andrei Marc.

Denis Alibec l-a driblat ca pe PlayStation într-un Dinamo – Astra 1-4

Andrei Marc are amintiri neplăcute cu Denis Alibec. În play-off-ul sezonului 2015-2016, când juca la Dinamo, Andrei Marc a fost ridiculizat de vedeta giurgiuvenilor. La scorul de 1-3 pentru Astra, Denis Alibec i-a dat mingea printre picioare noului transfer de la FCSB, execuţia fiind realizată spectaculos.

Este fiul lui Ovidiu Marc, legenda Ceahlăului Piatra Neamţ

Andrei Marc este fiul lui Ovidiu Marc, unul dintre jucătorii emblematici ai Ceahlăului Piatra Neamţ la finalul anilor ’90. Fostul fundaş central a jucat pentru formaţia nemţeană între 1988 şi 2001, reuşind să bifeze 186 de meciuri în prima ligă din România. Ovidiu Marc nu şi-a dorit să fiul lui să joace fotbal, aşa că mama jucătorului a fost cea care l-a impulsionat să-şi continue visul.

“Mama m-a adus la fotbal. Ea mă aducea cu maşina când aveam nevoie. M-a susţinut mereu. Tata ar fi vrut la început chiar să nu fac fotbal. Eu aşa îmi aduc aminte. Mai târziu mi-a fost alături şi m-a susţinut”, şi-a amintit Andrei Marc.

  • 550.000 de euro este cota lui Andrei Marc
  • 37 de meciuri a jucat la Dinamo în perioada 2015-2016