Fotbal international

Cine este Andy Lonergan, al treilea portar al lui Liverpool. Recordul pe care îl va stabili dacă va juca la Southampton

Autor: Sorin Dumitrescu | 17.08.2019 | 10:54
Andy Lonergan poate debuta la 35 ani în Premier League în meciul lui Liverpool la Southampton

Jurgen Klopp s-a văzut pus într-o situație cu totul ieșită din comun după o singură etapă din noul sezon de Premier League și două Supercupe, ale Angliei și Europei, total trei partide jucate de Liverpool până în prezent. Va fi nevoit să joace la Southampton, în a doua etapă de campionat, cu Andy Lonergan, al treilea portar din lotul cormoranilor.

Cine este Andy Lonergan, al treilea portar al lui Liverpool, care va debuta cu Southampton

Titularul de 75 de milioane de euro, brazilianul Alisson Becker, s-a accidentat cât se poate de stupid în primul meci de campionat, acel lejer 4-1 pe teren propriu cu Norwich. L-a înlocuit spaniolul Adrian, adus acum o săptămână dintr-un centru la Sevilla pentru jucătorii fără angajament. Adrian e familiarizat cu Premier League, după anii petrecuți la West Ham și în Supercupa Europei a devenit eroul lui Liverpool, parând lovitura de departajare a lui Tammy Abraham și aducând astfel trofeul pe Anfield Road.

Alisson nu e apt cel puțin o lună, nu e nimic, îl avem pe Adrian, s-a consolat Jurgen Klopp, dar nu îl mai are nici pe iberic, accidentat și mai stupid decât titularul dintre buturile cormoranilor. Adrian a fost accidentat de un suporter intrat pe teren după succesul din Supercupa Europei. Lui Klopp i-a mai rămas un singur portar, puțin cunoscutul Andy Lonergan, 35 ani. Care dacă va juca la Southampton va stabili un record: cel mai bătrân englez debutant în acest secol.

Andy Lonergan a fost rezerva lui Adrian în Supercupa Europei

Are o fiică bolnavă de o boală rară

CV-ul lui Andy Lonergan este impresionant doar dintr-un singur punct de vedere: câte echipe sunt trecute pe cartea de muncă a jucătorului, adică nu mai puțin de  Leeds, Bolton, Fulham, Wolves, Darlington, Blackpool, Wycombe, Swindon și  Rochdale. Iar acum saltul imens tocmai când se gândea să pună mănușile în cui după 19 ani de carieră.

Lonergan are și rădăcini irlandeze, dar a jucat doar la naționala U19 a Angliei, nefiind niciodată solicitat de vreun selecționer irlandez. Soția sa deține o agenție de turism, însă foarte mulți bani se duc pe menținerea pe linia de plutire a fiicei mai mai mari (are două fete), Millie. Aceasta suferă de o boală rară, fenilcetonurie, o afecțiune metabolică gravă, care duce la un handicap mintal.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!