Fotbal international

Cine este Ansu Fati, puștiul de 16 ani care a debutat la Barcelona. A avut nevoie de acordul părinţilor pentru a putea juca!

26.08.2019 | 08:56
Cine este Ansu Fati pustiul de 16 ani care a debutat la Barcelona A avut nevoie de acordul parintilor pentru a putea juca

Barcelona a avut mari emoţii aproape o repriză în meciul cu Betis Sevilla, din etapa a 2-a a noului sezon din La Liga. Adică până ce francezul Antoine Griezmann s-a împăcat cu fanii de pe Nou Camp marcând primul său gol în blau-grana din cele două pe care avea să le reuşească şi să contribuie astfel la victoria cu 5-2. Emoţii, pentru că acela a fost golul egalării, după care fără Leo Messi, Luis Suarez şi Ousmane Dembele, toţi accidentaţi, Barcelona a făcut spectacol.

Cine este Ansu Fati, jucătorul de nici 17 ani care a debutat la Barcelona

La acest spectacol, oarecum neaşteptat, o contribuţie serioasă au adus şi jucătorii promovaţi de la echipa de tineret. Unul dintre ei, pariul lui Ernesto Valverde din presezon, Carles Perez a profitat de oportunitate şi a marcat. În minutul 77 Valverde a decis să îl schimbe şi pe teren a intrat aproape un copil, un jucător de 16 ani şi 300 de zile, Ansu Fati.

Puştiul este considerat drept noua minune a Academiei clubului, celebra La Masia. Ansu Fati e născut în Guinea Bissau şi devine al doilea cel mai tânăr jucător din istoria Barcelonei care joacă la nivel de primă ligă. Primul rămâne Vicenc Martinez, tocmai în sezonul 1941-42, debut la 16 ani şi 280 de zile. Aşadar, doar 20 de zile distanţă între ei.

Tatăl său a dezvăluit ce nu a mai putut face Ansu după convocarea la echipa mare

Interesant este faptul că, în conformitate cu legile spaniole privind protecţia minorilor, până la vârsta majoratului nu ai voie să lucrezi, să ai o slujbă, după ce se lasă seara, decât dacă ai acordul scris al părinţilor sau eşti însoţit de unul dintre aceştia! Aşa că noul copil minune de pe Nou Camp a avut nevoie de hârtia scrisă de tatăl său, pentru a putea juca!

Tatăl său, Bori Fati, s-a aflat în tribune şi după meci a declarat că de acum poate să şi moară pentru că şi-a văzut împlinit cel mai mare vis al său, debutul fiului în tricoul catalanilor. Puştiul i-a mărturisit părintelui său că din momentul în care i s-a spus că va face parte din lotul mare pentru meciul cu Betis nu a mai putut mânca nimic şi nici să doarmă un minut. El a debutat la echipa mare fără să fi jucat un minut la Barca B, în liga a treia.

Ansu Fati a intrat pe teren în minutul 77 al meciului cu Betis Sevilla

Leo Messi l-a îmbrăţişat

Înainte de a veni la Barcelona a avut o ofertă mult mai bună din punct de vedere economic de la Real Madrid, însă proiectul Barcelonei şi celebra academie au fost factorii determinanţi pentru a alege Nou Camp în loc de Santiago Bernabeu. Barca a promovat de-a lungul timpului foarte mulţi jucători în prima echipă din Academie, în frunte cu Leo Messi, ceea ce Real nu a făcut.

Ansu Fati, îmbrăţişat de Leo Messi

Leo Messi şi Luis Suarez au fost prezenţi la meci, împreună cu copiii lor, iar după partidă starul argentinian a mers la vestiar pentru a-i felicita personal pe Carles Perez şi pe Ansu Fati, alături de care a şi făcut o fotografie îmbrăţişându-l.