News

Cine este Anton Pisaroglu, noul consilier al premierului Viorica Dăncilă. Ce afaceri are acesta

06.06.2019 | 15:41
Cine este Anton Pisaroglu noul consilier al premierului Viorica Dancila Ce afaceri are acesta
Cine este Anton Pisaroglu, noul consilier al lui Dăncilă. Sursa foto: hotnews.ro

Premierul Viorica Dăncilă are un nou consilier onorific, iar acesta nu este de ici, de colo. Cine este Anton Pisaroglu și cu ce competențe poposește el la Palatul Victoria? Presa a făcut ”arheologie” și a aflat câteva lucruri interesante despre acest om de afaceri, fost rugby-ist de profesie. Acesta se va ocupa de relațiile internaționale în cadrul activității guvernamentale.

Cine este Anton Pisaroglu, noul consilier al premierului Dăncilă

Anton Pisaroglu nu este cunoscut de publicul larg, dar este un om cu greutate, acel tip de afacerist care poate manevra lucrurile din umbră. Pisaroglu a fost șef de securitate la firmele lui Frank Timiș și Dragoș Dobrescu, dar și consilierul acestora. Apoi, a devenit partenerul de afaceri al lui Alain Blane Stone, cel care deține compania americană de apărare Circinus Defense LLC, scrie hotnews.ro care citează mai multe surse.

A fost totodată și consilierul Marshall Comins, consultant politic cu afaceri în Rusia. Nu de mult, Stone a ieșit din firma Circinus și și-a înființat o altă firmă în București denumită Intelligence Stone Strategic Solutions SRL. Dincolo de toate acestea, Pisaroglu (35 de ani) este unul din acei afaceriști controversați cunoscuți pentru că fac parte din misteriosul grup de la Monaco.

Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria
Dăncilă și-a ales consilier onorific un consultant politic cu legături în multe țări. Sursa foto: HEPTA.RO

H5 Strategies face campanii politice în mai multe state

H5 World Strategies SRL, firma de consultanță politică înființată anul trecut de Marshall Comins, s-a implicat în campanii electorale în Rusia, Regatul Unit al Marii Britanii, România, Ucraina, Polonia, Georgie, Nigeria, Kazahstan, Burkina Faso, Camerun, Cambodgia, Franța și Azerbaidjan, printre altele.

H5 Strategies a dezvoltat aplicații pentru politicieni prin care le sugerează inclusiv cum să comunice cu electoratul în timp real și este, astfel, una dintre cele mai inovatoare firme din industria consultanței politice. Firma la care este partener Pisaroglu are și un blog pe site-ul Adevărul, deținut de omul de afaceri Cristian Burci, despre care se spune că ar fi avut legături cu firma americană de apărare Circinus. ( VEZI AICI câteva din materialele H5 pe site-ul Adevărul).