Fotbal international

El este antrenorul cu cele mai multe succese în ultimii cinci ani

09.05.2018 | 16:43
Unai Emery este antrenorul cu cele mai multe trofee în ultimii cinci ani
ADVERTISEMENT

Antrenorul cu cele mai multe succese în palmares în ultimii cinci ani nu este nici Pep Guardiola, nici Zinedine Zidane, nici Jose Mourinho. Omul care a reuşit să colecţioneze cele mai multe trofee, atât pe plan intern, cât şi internaţional, tocmai a fost înlăturat de la timona ultimei sale echipe. Este vorba de Unai Emery de la PSG.

Tehnicianul spaniol nu a reuşit să câştige Champions League, precum Guardiola, Mourinho, Zidane, Luis Enrique sau Ancelotti. Însă din 2013 până acum a triumfat în zece competiţii. Şapte succese le-a avut în Franţa, acolo unde Monaco a produs o imensă surpriză cu un sezon în urmă, reuşind să devină campioană. A fost singurul fiasco al multinaţionalei de la PSG pe plan intern. Cu Unai Emery pe bancă PSG a luat un titlu, anul acesta, două cupe ale Franţei, două Cupe ale Ligii şi două Supercupe.

ADVERTISEMENT

Antrenorul cu cele mai multe succese a lucrat la două cluburi

La acestea se adaugă acea performanţă fantastică de la Sevilla, echipă alături de care a reuşit să câştige trei ani la rând, 2014, 2015 şi 2016, Europa League. În total Unai Emery a strâns 10 trofee în ultimii cinci ani. Pe locul 2 se află, la egalitate, cu câte 9 succese, Pep Guardiola, cu două echipe (Bayern şi Manchester City) şi Luis Enrique toate cu Barcelona.

Îi urmează francezul Zinedine Zidane, cu opt reuşite, dar el pare a fi omul atât al momentului, cât şi al viitorului, întrucât a intrat în scenă ca antrenor la Real Madrid abia în 2016 şi deja a triumfat de opt ori. Italienii Carlo Ancelotti şi Massililiano Allegri  au şapte trofee. Primul,  patru cu Real Madrid şi trei cu Bayern Munchen, al doilea toate cu Juventus. Arsene Wenger are şase, toate cu Arsenal şi abia după aceea apare The Special One Jose Mourinho, cu cinci succese, toate în Anglia, două cu Chelsea, trei cu Manchester United.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri