Sport

Oficial: Anton Petrea, noul antrenor al Chindiei după ce Adrian Mihalcea a fost demis

Chindia Târgoviște a rămas fără antrenor. Clubul a oficializat despărțirea de Adi Mihalcea după înfrângerea cu Universitatea Cluj, scor 0-1.
21.09.2022 | 11:05
Oficial Anton Petrea noul antrenor al Chindiei dupa ce Adrian Mihalcea a fost demis
Chindia Târgoviște a anunțat că Anton Petrea este noul antrenor al echipei, după despărțirea de Adrian Mihalcea. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
21-09-2022
08:13

Chindia l-a numit pe Anton Petrea în funcția de antrenor

Chindia Târgoviște a anunțat că Anton Petrea este noul antrenor al echipei, după despărțirea de Adrian Mihalcea.

”AFC Chindia Târgoviște anunță că noul antrenor principal al echipei noastre este, începând de astăzi, Anton Petrea. Tot de astăzi, revine acasă Cristinel Țermure, în funcția de antrenor secund!

Din staff-ul tehnic al echipei noastre vor face parte, în continuare, Irinel Voicu (antrenor secund), Dumitru Hotoboc (antrenor cu portarii) și Bogdan Hetco (preparator fizic)”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al clubului dâmbovițean.

Anton Petrea, în vârstă de 47 de ani, a fost lungă perioadă secundul lui Laurențiu Reghecampf pe la mai multe formații. În sezonul 2020-2021 a fost numit principal la FCSB, formație pe care a mai pregătit-o apoi în perioada noiembrie 2021 – iulie 2022.

20-09-2022
12:11

Adrian Mihalcea lasă Chindia pe ultimul loc

Chindia Târgoviște a anunțat oficial rezilierea contractului lui Adrian Mihalcea, tehnician ce  a condus echipa în primele 11 etape din noul sezon.

”Astăzi, 20 septembrie 2022, AFC Chindia Târgoviște a încheiat, pe cale amiabilă, colaborarea cu antrenorul Adrian Mihalcea. Clubul nostru îi mulțumește pentru devotament și implicare și îi dorește mult succes în carieră!”, a transmis Chindia Târgoviște.

Cu Mihalcea pe bancă, Chindia a obținut trei remize și a suferit șapte înfrângeri, fiind singura echipă din SuperLiga care nu a câștigat vreun meci în actuala stagiune. Chindia este ultima în clasament cu 3 puncte.

Chindia Târgoviște traversează o perioadă foarte slabă. Dâmbovițenii se află pe ultimul loc în SuperLiga României și sunt singurii fără victorie din campionat. Ultima înfrângere suferită în fața celor de la Universitatea Cluj a făcut ca antrenorul Adi Mihalcea să își anunțe demisia.

Chindia Târgoviște, „lanterna roșie” din SuperLiga

Ajuns pe banca Chindiei în această vară, când l-a înlocuit pe Emil Săndoi, plecat la naționala de tineret a României, Adi Mihalcea nu a reușit să o aducă pe Chindia pe „linia de plutire”. Singurul meci în care târgoviștenii s-au aflat într-o situația favorabilă a fost meciul cu FCSB, când Chindia a condus cu 2-0 la pauză.

ADVERTISEMENT

„Am intrat foarte bine în repriza a doua, cu două ocazii mari. Am dominat copios și ultimele 25 de minute. S-au dăruit, au înțeles că era o șansă mare pentru noi azi. N-am reușit și din păcate uitați-vă în ce situație suntem.

Cred că se vor lua măsuri. Dacă aș fi câștigat aici, aș fi continuat, așa ne-am înțeles. Așa, nu văd cum să rămân. Echipa e blocată în fața porții. Am condus multe jocuri, dar nu am câștigat.

ADVERTISEMENT

Chiar nu sunt supărat. Au alergat până în ultimul minut, dar asta a fost. Fotbaliștii au nevoie de un declic, e clar că e nevoie de o schimbare”, a declarat Adi Mihalcea după finalul meciului cu Universitatea Cluj.

Erik Lincar, favorit să o preia pe Chindia Târgoviște

Erik Lincar este principalul favorit să o preia pe Chindiei Târgoviște după despărțirea de Adi Mihalcea, anunță Gsp. Antrenorul care a promovat-o pe ”U” Cluj în SuperLigă a fost demis de pe banca clujenilor după primele 6 etape.

ADVERTISEMENT

Chindia are un start dezastruos de campionat, reușind să adune doar 3 puncte în 10 partide. Mai mult decât atât, formația din Târgoviște are un golaveraj pe minus, cu 10 goluri marcate și 18 primite.

Astfel, Erik Lincar ar putea reveni în primul eșalon. Tehnicianul român a reușit să promoveze cu ”U” Cluj după ce „șepcile roșii” câștigau în fața lui Dinamo, scor 3-1 la general, la barajul care accede în SuperLigă.

ADVERTISEMENT

Președintele Consiliului Județean, decizie despre viitorul Chindiei

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a râbufnit după perioada slabă traversată de Chindia Târgoviște. Acesta a postat un mesaj pe contul personal de Facebook, în care vorbește despre viitorul formației dâmbovițene.

„Așa nu se mai poate! Cu toții am sperat până în ultima clipă. Toți am crezut că ne vom apropia de victorie și vom ieși din această perioadă mai mult decât slabă a Chindiei Târgoviște. Galeria și fanii dâmbovițeni mi-au cerut să intervin.

Consiliul Județean Dâmbovița și-a onorat toate promisiunile. Am așteptat aceeași implicare! Mâine vom lua o decizie legată de viitorul Chindiei Târgoviște”, se arată în mesajul postat duminică de Corneliu Ștefan.

  • 3 puncte în 10 meciuri are Chindia în SuperLiga
  • 10 goluri marcate și 18 primite este golaverajul dâmbovițenilor
ADVERTISEMENT