News

Cine este atacatorul din Viena. Teroristul avea rădăcini albaneze

03.11.2020 | 12:40
Cine este atacatorul din Viena Teroristul avea radacini albaneze
ADVERTISEMENT

Ministrul de Interne austriac a oferit în cursul zilei de marți, 3 noiembrie, detalii suplimentare cu privire la atentatul terorist soldat cu moartea a cel puțin patru persoane și rănirea altor 15. Potrivit acestuia, atacatorul ucis de trupele speciale era simpatizant al Statului Islamic.

Ulterior, în presa locală au apărut informații potrivit cărora acesta ar fi avut doar 20 de ani și ar fi fost născut în Viena, din părinți de origine albaneză veniți în Austria din Macedonia de Nord.

ADVERTISEMENT

Florian Klenk, redactorul șef al ziarului Falter, susține că tânărul se număra printre cei 90 de cetățeni austrieci care au vrut să plece în Siria pentru a lua parte la război alături de ISIS. Deși l-au împiedicat atunci, oamenii legii nu au bănuit că ar putea organiza un atac terorist.

S-a aflat identitatea atacatorului de la Viena. Tânărul era simpatizant al Statului Islamic

Am aflat mai multe detalii despre teroristul ucis de trupele speciale. Numele lui este Kurtin S, are 20 de ani și a fost născut și crescut în Viena.

ADVERTISEMENT

Din informațiile noastre, avea rădăcini albaneze. Părinții au venit din Macedonia de Nord și sunt extrem de discreți când vine vorba despre islamism”, a scris Florian Klenk pe contul personal de Twitter.

De altfel, persoana la care face referire jurnalistul a publicat recent mai multe fotografii cu arme automate, dar și imagini din momentul în care a depus jurământul de credință față de șeful organizației teroriste ISIS.

ADVERTISEMENT

A pus la cale atentatul chiar în ultima seară de dinaintea intrării Austriei în carantină pe fondul răspândirii noului coronavirus, profitând astfel de dorința oamenilor de a se bucura de o ultimă ieșire în oraș.

Suspectul era înarmat cu o centură de explozibili, care s-a dovedit a fi falsă și cu o armă automată. El era un simpatizant al organizației teroriste Stat Islamic.

ADVERTISEMENT

O anchetă detaliată este în prezent în desfășurare în mediul atacatorului, dar nu pot intra în amănunte, pentru a nu peciclita investigația noastră”, a transmis și Karl Nehammer, ministrul austriac de Interne, în cadrul unei conferințe de presă.

ADVERTISEMENT