Fotbal international

Cine este Baghdad Bounedjah, eroul Algeriei din finala Cupei Africii. Recordul prin care îi bate lejer pe Messi şi Ronaldo, plus motivul incredibil pentru care a refuzat să joace în Europa

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 20.07.2019 | 11:35
Baghad Bounedjah, eroul Algeriei la Cupa Africii, are cifre incredibile

Baghdad Bounedjah este eroul Algeriei din finala Cupei Africii. Golul său a adus cel de-al doilea titlu din istorie la nivelul continentului negru pentru Algeria, care a învins Senegal cu 1-0. În schimb Senegal nu a reuşit nici de această dată să devină campioana Africii, fiind parcă un blestem pentru vest-africani să nu ridice trofeul, pierdut şi în 2002, când selecţionerul de acum, Aliou Cisse, se afla pe teren.

Cine este Baghdad Bounedjah, eroul Algeriei din finala Cupei Africii

În schimb, algerienii au avut un debut de meci perfect, cu gol în minutul 2, suficient pentru a aduce al doilea titlu, din 1990 încoace. Iar eroul unei întregi naţiuni a devenit fotbalistul al cărui prenume e inspirat de capitala Irak-ului, Baghdad Bounedjah, cel care a expediat un şut deviat din nefericire pentru portarul Gomis de către coechipierul său Sane.

Baghdad Bounedjah evoluează în campionatul Qatarului, la Al Sadd, unde a ajuns acum două sezoane. Musulman convins, atacantul algerian ar fi putut deveni mult mai cunoscut dacă ar fi jucat în Europa, dar a respins, rând pe rând, ofertele venite de la Olympique Marseille şi Leeds United, pentru că se simte bine în lumea arabă! Mai mult, recent a decis, la vârsta de 28 de ani să prelungească înţelegerea cu Al Sadd, echipa legendarului jucător al Barcelonei, Xavi, până în 2024. Practic să îşi încheie acolo cariera.

Baghdad Bounedjah a marcat sezonul trecut 59 de goluri!

Nu a vrut să joace în Europa

De ce atâta vâlvă pentru un jucător care evoluează în Qatar? Pentru că Baghdad Bounedjah are cifre de domeniul fantasticului, care depăşesc inclusiv recordurile lui Leo Messi şi Cristiano Ronaldo! În sezonul trecut, algerianul a marcat, în numai 40 de meciuri 59 de goluri, ceva absolut senzaţional, care îl propulsează în fruntea “tunarilor” lumii.

Asta pentru că în 2018 Lionel Messi s-a oprit la cifra 51 de goluri, iar Cristiano Ronaldo la cifra 49, incluzând aici golurile marcate în prima jumătate de an la Real Madrid şi în a doua parte la Juventus. Messi a marcat 51 de goluri în 54 de apariţii, Cristiano 49 în 53 de jocuri. Şi unde mai pui că în două sezoane algerianul are înscrise în 59 de meciuri nu mai puţin de 97 de goluri!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!