News

Cine este bărbatul care a împuşcat mortal un poliţist în Timiş

02.06.2019 | 18:54
Cine este barbatul care a impuscat mortal un politist in Timis
Cine este bărbatul care a împușcat mortal un polițist în Timiș *foto: Poliția Română

Un polițist aflat în misiune a fost împușcat mortal în localitatea Izvin din județul Timiș de către un infractor care este căutat pentru tâlhărie. Este vorba despre Ionel Marcel Lepa, pe numele căruia există un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Lugoj din 25 aprilie 2018. Oamenii legii susțin că și Lepa ar fi fost împușcat în umăr de către oamenii legii.

Bărbatul care a împușcat mortal un polițist era urmărit pentru tâlhărie

Potrivit Poliției Române, Ionel Marcel Lepa, bărbatul care a împușcat mortal un polițist în Timiș, este condamnat la 4 ani, 8 luni și 1486 zile închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de tentativă de tâlhărie și pentru că se sustrage executării pedepsei.  Polițiștii susțin că bărbatul era căutat de agenții din Recaș și, când a fost observant într-o mașină în Izvin, acesta nu a oprit autoturismul la semnalele polițiștilor. A avut loc un schimb de focuri în care cel urmărit a fost și el rănit.

Agenții din Recaș au pornit în urmărirea autoturismului și au ajuns în curtea unei case, unde au chemat ajutoare. Au coborât din mașina de poliție și au înconjurat locuința. Bărbatul căutat de polițiști au sărit pe o fereastră în fața unuia dintre cei doi agenți. Acesta avea o armă în mână și a tras asupra polițiștilor, nimenrin pe unul dintre ei în zona pieptului și a gâtului.

Mașina în care Ionel Lepa a încercat să evadeze după ce a împușcat un polițist *foto: Pro Tv
Mașina în care Ionel Lepa a încercat să evadeze după ce a împușcat un polițist *foto: Pro Tv

Polițistul nu a mai putut fi salvat de către medici

Colegii polițistului care au ajuns la locul faptei au auzit focurile de armă, dar nu l-au putut prinde pe agresor. Acesta a sărit gardul într-o curte vecină, de unde i-a amenințat pe proprietary cu arma și le-a furat mașina. În timp ce evada, un polițist l-a văzut și a tras asupra lui, reușind să îl rănească la umăr. Fugarul a ieșit din mașină și și-a pierdut însă urma pe străduțe.

Cât despre polițistul împușcat, acesta avea 43 de ani și lucra la Poliția din Recaș. Medicii au constatat decesul său după mai multe minute în care au încercat să îl resusciteze. Bărbatul lucre de 20 de ani în Poliție și avea doi copii.

Tags: