Sport

Cine este bărbatul care a murit la partida FC U Craiova – Universitatea Craiova! Reacția oficială a spitalului pentru Fanatik: „Manevrele de resuscitare au durat o oră!”

Partida FC U Craiova - Universitatea Craiova, 0-2, a fost umbrită de un moment tragic, chiar înainte de fluierul de start.
04.10.2021 | 00:21
Cine este barbatul care a murit la partida FC U Craiova  Universitatea Craiova Reactia oficiala a spitalului pentru Fanatik Manevrele de resuscitare au durat o ora
Cine este bărbatul care a murit la partida FC U Craiova - Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT

Înainte ca derby-ul să înceapă, un bărbat aflat în tribune a suferit un stop cardio-respirator. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, bărbatul a decedat la spital.

Cine este bărbatul care a murit la partida FC U Craiova – Universitatea Craiova

Numele bărbatului decedat este Sanfiroiu Sorin, în vârstă de 57 de ani, din orașul Bocșa. Acesta a suferit un stop cardio-respirator cu puțin timp înaintea începerii partidei FC U Craiova – Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Medicii aflați la stadion i-au acordat imediat primul ajutor. După 25 de minute în care i-au fost aplicate manevre de resuscitare, bărbatul și-a revenit, astfel că a fost dus la unitatea de primiri urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova.

Din păcate, la spital, bărbatul a făcut un nou stop cardio-respirator. De această dată, manevrele de resuscitare ale medicilor nu au mai fost de ajuns, iar omul a murit.

ADVERTISEMENT

„A fost adus un pacient, bărbat, în vârstă de 57 de ani, în unitatea de primiri urgențe. A fost adus de o ambulanță dotată cu resuscitare mobilă.

Bărbatul a făcut stop cardio-respirator la stadion. Oamenii de pe ambulanță au încercat să îl resusciteze acolo. Resuscitarea de la stadion a durat 25 de minute, timp în care omul își revenise, motiv pentru care a și fost adus la unitatea de primiri urgențe.

ADVERTISEMENT

Dar la spital a mai făcut un stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare au mai durat circa o oră, dar din păcate omul a murit”, a explicat dr. Geormane, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Din informațiile FANATIK, victima avea probleme cardiace cunoscute și suferea și de obezitate.

Ce este stopul cardio-respirator

„Stopul cardio-respirator are loc atunci când o persoană suferă, în același timp, un stop cardiac și unul respirator. Dacă primul se manifestă prin oprirea activității inimii și, implicit, a circulației sangvine, cel respirator are loc atunci când între plămâni și celelalte organe vitale nu se mai întâmplă schimbul de gaze.

ADVERTISEMENT

De cele mai multe ori, stopul cardiac este urmat de unul respirator, diagnosticul incluzându-le pe amândoua”, scriu cei de la secom.ro.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Academica Clinceni: 2,25 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: