News

Cine este bărbatul care a ucis 11 persoane în Muntenegru. Era căsătorit și avea trei copii

Vučko Borilović a fost identificat drept autorul masacrului din orașul Cetinje din Muntenegru, în urma căruia au fost ucise 11 persoane, iar alte șase au fost rănite.
13.08.2022 | 12:25
Cine este barbatul care a ucis 11 persoane in Muntenegru Era casatorit si avea trei copii
Autorul atacului armat din Muntenegru/ Sursă foto: Libertatea
ADVERTISEMENT

Vučko Borilović deținea legal mai multe arme de vânătoare, el folosind una dintre ele pentru atacul armat care a avut loc vineri după-amiază, scrie publicația munteneagreană Dan, preluată de către Libertatea.

Șirul crimelor a început cu uciderea a doi copii

Zoran Brdjanin, șeful poliției muntenegrene, a transmis că, vineri, în jurul orei 15.30 doi copii, în vârstă de 11 și 8 ani, au fost împușcați către un bărbat de 34 de ani, cu o armă de vânătoare. Ulterior, acesta a împușcat-o și pe mama copiilor care a murit după câteva ore, în spital.

ADVERTISEMENT

Familia locuia în casa celui care a tras, fiind chiriaşi”, a precizat Zoran Brdjanin. Deocamdată, nu se știu motivele pentru care atacatorul

După ce a masacrat familia care trăia în locuința sa, Borilović a ieșit din casă și a început să împuște oameni la întâmplare. Poliția a încercat să-l oprească, însă unul din oamenii legii a fost rănit.

ADVERTISEMENT

Atacatorul a fost ucis de un vecin

Atacatorul a tras și asupra ambulanței care a sosit la fața locului pentru a acorda primul ajutor celor răniți. Finalmente, un vecin a reușit să-l împuște pe agresor. Potrivit autorităților, trei dintre cele șase persoane rănite sunt încă în stare gravă, viața lor fiind pusă în pericol.

Când am ajuns la faţa locului am văzut nouă trupuri neînsufleţite, inclusiv doi copii, şi alte două persoane au murit pe drum spre spital”, a declarat procurorul Andrijana Nastic, pentru postul Vijesti TV.

ADVERTISEMENT

Vučko Borilović era căsătorit și tatăl a trei copii, iar în trecut lucrase ca ospătar. După ce a împușcat copiii și pe mama acestora, Borilović l-a sunat pe soțul femeii să-i spună că i-a omorât familia.

Dritan Abazovici, premierul din Muntenegru, a decretat o perioadă de trei zile de doliu național, începând de vineri seara.

ADVERTISEMENT

Am fost profund tulburat de veştile despre această tragedie teribilă din Cetinje. Transmit condoleanţele mele familiilor afectate şi tuturor celor care au pierdut pe cineva drag”, a scris pe Twitter preşedintele muntenegrean Milo Djukanovic.

ADVERTISEMENT
Tags: