News

Cine este bărbatul care l-a stropit cu iaurt pe Mihai Chirica. A încercat să-l agreseze și pe Traian Băsescu

24.01.2021 | 22:30
Cine este barbatul care la stropit cu iaurt pe Mihai Chirica A incercat sal agreseze si pe Traian Basescu
Bogdan Suditu este militar în rezervă și are mai multe antecedente cu oamenii politici din România. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Oamenii legii au reușit să-l identifice pe bărbatul care a aruncat cu iaurt în primarul Iașului, Mihai Chirica, în timpul ceremoniei dedicate Unirii Principatelor Române. Se numește Bogdan Nicolae Suditu, este militar în rezervă și nu se află la prima abatere de acest gen.

În aprilie 2016, bărbatul a luat parte la evenimentul de lansare a candidaților Partidului Mișcarea Populară în Argeș și a încercat în repetate rânduri să-l agreseze pe Traian Băsescu. „Spuneţi presei că aveţi dosar penal la Haga şi că aţi pus să fiu arestat la Timişoara”, i-a strigat acesta, înainte ca fostul președinte să intre în sală.

ADVERTISEMENT

După atacul asupra edilului Mihai Chirica, a fost reţinut de jandarmi, dus la cea mai apropiată secţie de poliţie și pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj. Trebuie spus că nu are domiciliul în județul Iași.

Bărbatul care l-a stropit cu iaurt pe Mihai Chirica a încercat să-l atace și pe Traian Băsescu

Am aflat care era problema domnului care intrase la început în sală. Numele lui este Bogdan Suditu şi avea o mare problemă, îl urmăreau extratereştrii. De zece ani îl urmăresc”, a declarat Traian Băsescu la acea vreme.

ADVERTISEMENT

Potrivit Adevărul.ro, bărbatul a încercat să se apropie de fostul președinte şi la finalul evenimentului, numai că o simpatizantă a formațiunii politice l-a observat și a reușit să-l pună la pământ înainte de a-și duce planul la îndeplinire.

După ce a aruncat cu iaurt în primarul Mihai Chirica, Bogdan Suditu a fost reţinut de  jandarmi şi pus sub acuzare pentru ultraj. „Un domn s-a desprins din mulțime și a reproșat așa, la adresa României în general, o frustrare pe care a acumulat-o.

ADVERTISEMENT

A declarat că este un militar în rezervă și probabil că a acumulat diverse frustrări. Este din afara județului Iași, a spus că este din Ploiești sau Pitești.

Noi am vrut să rămânem în spiritul festiv al zilei de 24 ianuarie. Nu pot să-i reproșez mare lucru, pentru că dacă a ajuns în această situație înseamnă că noi toți avem o vină. Dacă au dispărut dialogul și decența la momentele istorice ale românilor, toți avem o vină, inclusiv clasa politică”, a declarat edilul Iașului.

ADVERTISEMENT