Life

Cine este bărbatul care pretinde că e proprietarul lunii de pe cer. A dat lovitura în afaceri sub privirile experților de la NASA

Cine este bărbatul care pretinde că deține Luna de pe cer. Câștigă o mulțime de bani din asta, uimindu-i și pe cercetătorii de la NASA.
09.12.2022 | 20:01
Cine este barbatul care pretinde ca e proprietarul lunii de pe cer A dat lovitura in afaceri sub privirile expertilor de la NASA
Dennis M. Hope, bărbatul care susține că este proprietarul Lunii și face mulți bani din asta. Sursa foto: New York Post, Time and Date, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat pe nume Dennis M. Hope, originar din Rio Vista, California, pretinde că este proprietarul Lunii, făcând o afacere profitabilă astfel. Totul a pornit în anul 1980, când Dennis Hope trecea printr-o perioadă dificilă: abia divorțase și a rămas fără loc de muncă. La un moment dat, s-ar fi uitat către cer, a văzut Luna și s-a gândit că ar putea fi o proprietate foarte bună.

Bărbatul care susține că deține Luna și face bani mulți din asta. Cum a reușit

Fost ventriloc și vânzători de mașini, Dennis Hope avea și o fire foarte curioasă. După ce a analizat mai bine Luna, s-ar fi dus la o bibliotecă a unui colegiu unde a descoperit Tratatul pentru spațiul cosmic din 1967.

ADVERTISEMENT

În acesta, SUA și Rusia au stabilit că nicio națiune nu-și poate însuși Luna, ci doar să efectueze anumite misiuni aici, însă Dennis Hope a constatat că nu se menționează și că o persoană nu ar putea face acest lucru. Drept urmare, a trimis o scrisoare către Națiunile Unite în care menționa ca își dorește să aibă Luna și planetele în posesia sa.

Nici până astăzi Națiunile Unite nu i-au răspuns, dar Dennis Hope și-a deschis un site, ”Lunar Embassy (Ambasada Lunii”, unde susține că a cumpărat suprafețe ale corpurilor cerești de la biroul local al guvernului SUA, în anul 1980.

ADVERTISEMENT

Fapta bărbatului este ilegală

Odată cu trecerea anilor, Hope a ajuns să vândă, în mod ilegal (fiindcă ONU nu-i recunoaște proprietatea) parcele de pe Lună și alte corpuri cerești, câștigând până la 12 milioane de dolari. Pluto l-ar vinde cu 250.000 de dolari.

”Nu le-am cerut permisiunea. I-am informat doar despre ceea ce făceam. Am trimis Națiunilor Unite o declarație de proprietate în care detaliam intenția mea de a împărți și vinde luna și nu am primit niciodată răspunsuri”, a declarat Hope pentru  US News and World Report, în anul 2013, scrie USA Today News

ADVERTISEMENT

Tanja Masson-Zwaan, președinte al Institutului Internațional de Drept Spațial din Țările de Jos, a transmis în anul 2009 pentru  National Geographic faptul că Tratatul ONU la care se referă americanul include atât guvernele cât și cetățenii privați.

Concret, Pactul din 1967, a fost semnat cu doi ani înainte de prima aselezinare pe Lună. În acesta se menționează foarte clar faptul că o țară, chiar dacă are steag pe Lună, nu are cum să dețină un teritoriu aici sau să creeze lucruri care ar duce la distrugere.

ADVERTISEMENT

Se spune că SUA și Japonia ar intenționa să ridice colonii lunare. Dincolo de acestea, afacerea lui Denis Hope ar da roade, deoarece 5 milioane de oameni au cumpărat până acum părți din Lună, printre care și celebrități precum: George Lucas, Ronald Reagan sau Barbara Walters.

ADVERTISEMENT
Îl recunoști? Cu ce se ocupă acum „Cangurul nebun” de la FCSB, păcălit...
Îl recunoști? Cu ce se ocupă acum „Cangurul nebun” de la FCSB, păcălit de Gigi Becali cu 100.000 de euro
Unul dintre cele mai mari mistere ale Bucureștiului! Unde poate duce tunelul secret...
Unul dintre cele mai mari mistere ale Bucureștiului! Unde poate duce tunelul secret de sub ”Palatul” lui Gigi Becali
Mineralele de care avem nevoie ca inima să aibă o activitate corectă. Deficitul...
Mineralele de care avem nevoie ca inima să aibă o activitate corectă. Deficitul ar însemna aritmii cu puls scăzut
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de...
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de femeia care a spus: „L-am luat pe Adi care era nimeni, nimic”
Un nou serviciu de streaming intră în România
Un nou serviciu de streaming intră în România
Milioane de români vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie. Vor fi...
Milioane de români vor primi pensii recalculate de la 1 septembrie. Vor fi cazuri în care majorările vor fi chiar şi de 90%
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în...
Există o secvenţă tipică în atacurile Rusiei: principalul obiectiv care trebuie apărat în cazul unei invazii ruseşti | VIDEO
Ion Iliescu a împlinit 94 de ani. Interviu inedit: ”Nu am vrut ca...
Ion Iliescu a împlinit 94 de ani. Interviu inedit: ”Nu am vrut ca România să fie experimentul nord-coreean al lui Ceaușescu”
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces!...
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces! Oana Roman a rămas uimită...
Anul care i-a schimbat viața lui Iliescu. Nimic n-a mai fost la fel
Anul care i-a schimbat viața lui Iliescu. Nimic n-a mai fost la fel
Incredibil ce s-a aflat despre Mălina Olinescu la 12 ani de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Mălina Olinescu la 12 ani de la moartea sa. Călin Geambașu a spus tot: „Era foarte...„
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul...
REPORTAJ. Dezastru ecologic finanțat cu 64 de milioane €, bani europeni, în județul Suceava: un sat depopulat și un munte pierdut
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama...
Povestea șocantă din viața unui mare actor român. A vrut să-și ucidă mama pentru că i-a otrăvit soția