News

Cine este bărbatul de la care Gabriela Firea a împrumutat o sumă uriașă. Acesta are o avere impresionantă

Gabriela Firea a împrumutat mai multe sume de bani de la apropiați de-ai ei înaintea campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare.
11.07.2024 | 14:02
Cine este barbatul de la care Gabriela Firea a imprumutat o suma uriasa Acesta are o avere impresionanta
Gabriela Firea s-a împrumutat de la Alexandru Burghiu. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook, Hepta
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei în favoarea lui Nicușor Dan, dar cariera ei politică va continua la Bruxelles și Strasbourg, deoarece a obținut un mandat de europarlamentar la scrutinul de la începutul lunii iunie. Firea și-a dat demisia din Senat, începând cu data de 1 iulie. Cu această ocazie, senatorii au dat un vot în unanimitate pentru vacantarea mandatului de senator al Gabrielei Firea.

Gabriela Firea a împrumutat 250.000 lei de la finul Alexandru Burghiu

Cu aproape două săptămâni înainte de demisia din Senat, Firea și-a completat ultima declarație de avere în calitate de parlamentar. Reține atenția rubrica datoriilor pe care Firea le-a făcut la mai multe persoane fizice în 2024, sume care, cel mai probabil, au fost folosite în campania electorală de candidata PSD, fiind scadente în 2025.

ADVERTISEMENT

Conform documentului consultat de FANATIK, Firea a împrumutat 250.000 lei de la Alexandru Burghiu. Acesta este finul cuplului Gabriela Firea-Florentin Pandele, care l-a cununat în 2018, an în care Firea era primar al Bucureștiului. Tot atunci, Burghiu a  fost numit administrator special al RADET, care în prezent se numește Compania Municipală Termoenergetica București S.A.

Burghiu a fost numit în acestă funcție în urma unei ședințe a Consiliului General al Municipiului București, fiind susținut de Gabriela Firea. Ulterior, el a devenit director general al companiei. În prezent, Burghiu face parte din consiliul de administrație la Adminstrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA. Până să fie numit la RADET, Burghiu ocupase funcții și în consiliile de administrație ale Metrorex.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Burghiu mai era membru al Consiliului de administraţie al Companiei Municipale Parcuri şi Grădini SA și consilier în cadrul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti. În 2018, la momentul numirii sale ca administrator special la RADET, Burghiu mai ocupa funcția de director general al Companiei Municipale Managementul Traficului Bucureşti.

Alexandru Burghiu are 7 terenuri, 4 spații comerciale și 4 case

Averea lui Burghiu este una impresionantă. Alături de soție, el deține cinci terenuri intravilane și două agricole, patru spații comerciale/de producție, două apartamente și două case de locuit, acestea din urmă în Otopeni, fiind cumpărate în 2018 și 2020. Burghiu mai are bijuterii în valoare de 315.000 euro. El a împrumutat o firmă cu 7.757.345 lei.

ADVERTISEMENT

Potrivit declarației de avere din 2023, Alexandru Burghiu a încasat un venit anual de 67.419 lei de la ROMATSA și unul de 84.000 lei de la Asociația de Dezvoltare Eco Iluminat Sud Ilfov. Cea mai mare sumă împrumutată de finul lui Firea este de 1,2 milioane de euro, la o persoană fizică, contractată în 2022 și scadentă în 2024.

Gabriela Firea a mai împrumutat 250.000 lei de la alți fini de cununie, Cristina Stan și Kansou Hazem. Fost membru PDL și PNL, Kansou a fost ales în Consiliul General al Capitalei, fiind dat afară din PNL după ce a votat bugetul propus de Gabriela Firea. El avea să fie numit director general al Societății de Transport București, iar peste alte câteva luni avea să ajungă și în Consiliul de Administrație al STB.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea și-a împrumutat apropiații cu 27.000 euro

Ulterior, Kansou a mai fost consilier la Consiliul Județean Ilfov, director executiv la Serviciul de Transport Voluntari, director general la Publivol Creativ S.A, ultimele două fiind companii aflate în subordinea primăriei Voluntari, condusă de Florentin Pandele. Soția lui Kansou a fost director la Primăria Sectorului 4 și secretar general la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, unde Firea a fost ministru.

În fine, Gabriela Firea a mai împrumutat 100.000 lei de la Sorina Comănici, care a fost director de cabinet al Gabrielei Firea la Ministerul Familiei, consilier la cabinetul parlamentar al acesteia și consilier personal la cabinetul de primar general al Gabrielei Firea. Comănici a mai fost producător la Publivol Creativ SA, aceeași companie aflată în subordinea Primăriei Voluntari.

Din declarația de avere a Gabrielei Firea, consultată de FANATIK, mai reiese că a contribuit cu 600.000 lei la campania sa electorală și cu 23.000 de lei la cea a lui Florentin Pandele. Firea a împrumutat, la rândul său, trei persoane fizice, printre care și sora sa, Angelica Cobzaru, valoarea totală fiind de 27.000 euro.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Un fruct drag românilor, retras de urgență. Este alertă alimentară
Un fruct drag românilor, retras de urgență. Este alertă alimentară
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși