News

Cine este bărbatul din Suceava, transportat cu elicopterul alături de ÎPS Pimen. 10 copii îl așteaptă acasă

21.04.2020 | 19:35
Cine este barbatul din Suceava transportat cu elicopterul alaturi de IPS Pimen 10 copii il asteapta acasa
Bărbatul transportat la București cu elicopterul are 10 copii. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

ÎPS Pimen a fost transportat de urgență la București cu un elicopter, după ce înaltul prelat din Suceava a fost depistat cu COVID-19. Alături de ÎPS Pimen a fost transportat în Capitală și un bărbat aflat în stare gravă.

Bărbatul din Suceava, tată a 10 copii

Bărbatul, despre care se știa doar că este „tânăr” și „în stare foarte gravă”, s-a dovedit a fi un bărbat din comuna Volovăț, județul Suceava.

ADVERTISEMENT

Conform Adevărul, Lucian Covaliu are 46 de ani, este căsătorit și are 10 copii, cu vârste cuprinse între 5 și 22 de ani.

Generalul Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății a oferit mai multe detalii. Suceveanul a fost internat în spital în 13 aprilie, însă o zi mai târziu a fost transferat la terapie intensivă, după ce starea lui de sănătate s-a înrăutățit.

ADVERTISEMENT

În 15 aprilie a fost intubat, după ce nu mai putea respira singur. Soția bărbatului, Dorina Covaliu, a dezvăluit că cei care au decis ca Lucian Covaliu să fie transferat la București au fost medicii.

N-am cerut să fie transferat. Aseară mi-au cerut acordul pentru a fi transferat şi mi-am dat acordul pentru că medicii au spus că există o şansă să fie într-o stare mai bună”, a declarat femeia, pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Alături de ÎPS Pimen, Lucian Covaliu a fost transportat la București pe calea aerului, cu ajutorul unui elicopter.

Mesaje emoționante trimise spre familie

Bărbatul a ținut legătura cu familia până în 14 aprilie, când a trimis mai multe mesaje pe WhatsApp. „Era în perfuzie, cu mască de oxigen. Când am văzut că nu-mi mai răspunde la mesaje, am sunat la spital şi mi s-a spus că nu mai poate să respire, nu-i mai funcţionau plămânii şi l-au intubat. Nu aveam cum să iau legătura cu el. Am încercat să mai sun, mi s-a spus că-i într-o stare grea, aşteaptă şi ei să răspundă la tratament, să ne rugăm pentru că ei fac până la un punct. Este nevoie de tată la copii”, a transmis soția.

ADVERTISEMENT

Bărbatul este șofer profesionist și s-a întors în țară din Germania în 16 martie, după ce a transportat mai mulți agricultori la muncă.

ADVERTISEMENT